Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Να σταθεί ξεκάθαρα υπέρ του δίκαιο αιτήματος της Παλαιστίνης που ζητά να γίνει ισότιμο μέλος του ΟΗΕ ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με ανακοίνωσή της για το θέμα αυτό...

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Χωρίς επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης θα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή και θα αποσταθεροποιείται η περιοχή. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πιστεύει σε μια δίκαιη, συνολική και μόνιμη λύση για την περιοχή. Η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου, πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, όπως έχουν κάνει ήδη άλλες 123 χώρες. Σήμερα, ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όμως, η ειρήνη είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά και η προϋπόθεση της κυριαρχίας, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας για τους Παλαιστίνιους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αραβικά κράτη, το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να υποστηρίξουν όλες τις πρωτοβουλίες που θα προωθούν μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: