Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

18 ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Σήμερα (χτες) 23-09-11 στην περιοχή του Δήμου Αθηναιών κατά τις τρεις το μεσημέρι η δεκαοχτάχρονη μαθήτρια Α.Μ. τελειώνοντας το σχολείο της μπήκε στο λεωφορείο για να πάει στο σπίτι της.
Περίπου στη μέση της διαδρομής μπήκαν μέσα ελεγκτές. Όταν ο ελεγκτής πλησίασε τη μικρή, αυτή του είπε ότι δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν αντέχει να πληρώνει κάθε μέρα τρία ευρώ το λιγότερο για αναγκαίες μετακινήσεις της. Ο ελεγκτής παρανόμως απαίτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα της κοπέλας η οποία όμως...την είχε ξεχάσει σπίτι. Να διευκρινήσουμε εδώ, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανένα νόμο να κρατάμε μαζί μας την αστυνομική μας ταυτότητα. Επίσης δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δώσουμε τα στοιχεία μας ούτε στον ελεγκτή όύτε σε κανέναν άλλον πλην αστυνομικού οργάνου.
Στη συνέχεια ο ελεγκτής δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας εγκλώβισε τη μικρή μαθήτρια στο λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο να προσεγγίσει την στάση κοντά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο ελεγκτής αφού κατέβασε την κοπέλα βιαίως από το λεωφορείο, την «έσυρε» έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η κοπέλα διατήρησε την ψυχραιμία της και τηλεφώνησε στον αδερφό της στο σπίτι.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αδερφός της Α.Μ. είναι μέλος του ευρύτερου κινήματος και φίλος του κινήματός μας εδώ και καιρό.
Στη συνέχεια, ο αδερφός της κοπέλας έσπευσε στο τμήμα και αμέσως κάλεσε μέλος του κινήματος μας για να ζητήσει συμβουλές. Το κίνημά μας, ενημέρωσε τον ελεγκτή και τα όργανα ότι δεκαδες άτομα είναι επι των επάλξεων για να προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα.
Επίσης, οι δικηγόροι του κινήματος μας ήταν έτοιμοι να άσκησουν ποινικές δίωξεις στον ελεγκτη για παράνομη κατακράτηση (αυτόφωρη παράβαση) και αντιποίηση αρχής και κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου.
Αφού τα όργανα αντιλήφθηκαν για μιά ακόμη φορά τη δύναμη και την στάση αλληλεγγύης του κινήματός μας η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη δίχως να καταβάλλει κανένα αντίτιμο.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΙΝΙΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ...?

Ανώνυμος είπε...

ωραία όλα αυτά, αλλά επειδή η νομική οδός θα έχει πάντα παράθυρα, στην Θεσσαλονίκη στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, οι ελεγκτές έχουν μαζί τους αντίγραφο απόφασης δικαστηρίου όπου αναγνωρίζει στον ελεγκτή το δικαίωμα να ζητήσει ταυτότητα, και να σε πάει στο τμήμα για να εξακριβώσει τα στοιχεία σου. Το ζήτημα είναι λοιπόν να μην βασιζόμαστε σε ένα κενό, που αύριο μεθαύριο θα το κλείσουν, αλλά να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

ωραία η αηδία σας αλλά:

1. Να ενημερώσει κάποιος την 18χρονή μαθήτρια πως υπάρχουν και μηνιαίες κάρτες οπότε άκυρο το τρία ευρώ την ημέρα.
2. Η διαδικασία για τους τσαμπατζήδες είναι στάνταρ. Ο ελεκτής είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τα στοιχεία σου (και έχει αυτό το δικαίωμα βάσει του νόμου). Έχει επίσης δικαίωμα βάσει του νόμου να σε πάει σε αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση. Καμμιά παρανομία δεν υπήρξε από την μεριά του.
3. «Στη συνέχεια ο ελεγκτής δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας εγκλώβισε τη μικρή μαθήτρια στο λεωφορείο» Χαχαχαχα εδώ γελάμε.
4. Παλιά είχαμε τον 'μπάρμα από την Κορώνη' τώρα έχουμε το 'αδελφό στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'. Η λογική του 'έχω μέσο και είμαι πιο ίσος από τους άλλους' στο μεγαλείο της.
4. Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη γιατί έτσι ορίζει ο νόμος. Τι θέλετε; Να την κάναν κράτηση; Απλά προφανώς κρατήθηκαν τα στοιχεία της και θα της σκάσει ο λογαριασμός στο σπίτι. Αν δεν κρατήθηκαν ούτε τα στοιχεία της είναι απαράδεκτο, άδικο και παράνομο.

Πες στα διόδια έχει και κάποια λογική το δεν πληρώνω, στα ΜΜΜ είναι απλά εξυπνακισμός, αντικοινωνική συμπεριφορά, λαικισμός και γελοία αντιδραστικότητα. Πήξαμε στους ελληνάρες.

Ανώνυμος είπε...

ESI VAZEIS TZAMPA DIMOSIEUSEIS STIN EFIMERIDA SOY ?

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζουν και ελεγκτές εδώ πέρα???

christos είπε...

se katastasi synexoys oikonomikis afaimaxis tou kratous pros tous polites o monos tropos einai na eimaste enwmenoi k oxi na katigoroume o enas ton allo...to na kraxoume mia kopelitsa pou tolmaei na paei kodra stin anoiti afiamxi denboithaei se tipota to koinwniko ofelos..to thema den einai ta 3 euro oute ta 30 tis miniaias kartas...einai to oti mono apaitoun k den den prosferoun tipota, stin thessaloniki exoun kopsei akribws ta misa dromologia!!!! pou einai to kratos dikaiou se auto?? to onoma mou einai petra

Ανώνυμος είπε...

και στα ΜΜΜ εχει λογική το δεν πληρώνω οταν το εισιτήριο ειναι δυσανάλογο των εσόδων σου και επιπλέον η υπηρεσία που σου προσφέρουν δεν αξίζει το αντίτιμο του εισιτηρίου. Οπως παει το πραγμα σε λίγο καιρο τα ΜΜΜ θα είναι ακριβότερα απο τα ΤΑΞΙ. Θα πρέπει να σκύψω το κεφάλι και να το δεχτώ; Τι μέσο αντίστασης και αντίδρασης εχω ως πολίτης; ελεος πια.

Γιαννης Γιαννουλακης είπε...

Εσυ ο ρουφιανος η βολεμενος του κρατους που σχολιασες αρνητικα και χλευασες την κοπελα,εισαι ενας δουλοπρεπεις μικροαστος και δεν αξιζει καν να σε βρισω.Σου λεω ομως προκαταβολικα οτι αν εσυ γουσταρεις να σε γαμαει το κρατος και να πληρωνεις απο το υστερημα ΣΟΥ,με γεια σου με χαρα σου.Εμεις ομως δε γουσταρουμε και θα ειμαστε παντα πιο ''τζαμπατζηδες'' κι απο τους τζαμπατζηδες καρχαριες της βουλης.Και πες το και στους υπολοιπους ''νομοταγεις'' φιλους σου...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν το σύστημα έπειτα από αυτήν του την κατάντια; Αναφέρομαι στον σχολιαστή 3:24 μ.μ. και σε όλους τους ομοίους του. Ας μας πει δυο τρεις λόγους μπας και είμαστε λάθος όλοι οι άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που μιλας περι αηδιας να σε ενημερωσω πως με βαση την αριθμητικη παει καπως ετσι: 1 2 3 4 5 και οχι 1 2 3 4 4!μαθε πρωτα να μετρας και μετα κανε μαθημα "εξυπνακισμου" και σε εμας.

Ανώνυμος είπε...

NA PLIROSETE ESEIS KOROIDA . PSIFOFOROI TOU MPATSOK THA EISTE SIGOURA

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Ο ελεγκτης ειναι υποχρεωμενος να ζητησει τα στοιχεια του επιβατη. Ομως ο επιβατης δεν ειναι υποχρεωμενος να τα δωσει. Ουτε και οι securitαδες του ΟΑΣΘ δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα. Εχουν καθε δικαιωμα να ζητησουν αστυνομικο οργανο για να σου παρει τα στοιχεια, αλλα δεν εισαι υποχρεωμενος να περιμενεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ. Μπορεις να κανεις μηνυση για παρανομη κατακρατηση (ειναι σχεδον ομηρια) και για βιαιοπραγια...