Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΑΔΕΔΥ: ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ "ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ"

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι πρώτες ανακοινώσεις για το μισθολόγιο. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, μίλησε για νέα επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.....
Χαρακτήρισε το μισθολόγιο - βαθμολόγιο εργαλείο για περαιτέρω περικοπές εισοδημάτων. «Το νέο μισθολόγιο, όχι μόνο δεν θα δώσει αυξήσεις σε κάποιους υπαλλήλους, όπως σκόπιμα διέρρεε η κυβέρνηση, αλλά θα περιλαμβάνει πολύ χαμηλούς μισθούς, που δεν θα καλύπτουν ούτε τις σημερινές βασικές αποδοχές» ,είπε το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο, το νέο «μισθολόγιο - φτωχολόγιο» θα ισχύει για τους νέους, αλλά και για το προσωπικό που σήμερα υπηρετεί, το οποίο μάλιστα θα ενταχθεί με προσωπική διαφορά, που το ύψος της θα εξαρτηθεί από τις νέες μειώσεις εισοδημάτων, που θα αποφασίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου, με τη σύνδεση μισθού - βαθμού και την αξιολόγηση θα καταδικάσει την πλειονότητα των υπαλλήλων σε χαμηλότερα επίπεδα αποδοχών, ενώ ταυτόχρονα θα εντείνει τα φαινόμενα κομματικοπελατειακών σχέσεων και υποταγής στο Δημόσιο.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ρέππα, την ικανοποίηση των εργασιακών και ασφαλιστικών αιτημάτων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιαίτερα θέματα που έχουν σχέση με το ΤΠΔΥ, ενώ ο υπουργός δεσμεύθηκε επιπλέον πως θα αντιμετωπίσει ενιαία το ζήτημα των ΒΑΕ μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Σε συνάντηση που είχε χθες η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με τον Γιώργο Κουτρουμάνη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες στον κανονισμό των ΒΑΕ.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ -naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: