Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Δύο αστυνομικοί φέρονται να έχουν τραυματιστεί σε επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί με κατοίκους των Ζωνιανών στη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας.
Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει το cretalive.gr, φέρονται να τραυματίστηκαν, όταν τους παρέσυρε Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ισχυρή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, επιχείρησαν το πρωί στα...Ζωνιανά Όρη σε περιοχή όπου είχαν πληροφορίες ότι υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Στην εξέλιξη των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν το χώρο που αναζητούσαν μόνο που η καλλιέργεια είχε καταστραφεί από φωτιά τα ίχνη της οποίας ήταν πολύ πρόσφατα αφού στην φυτεία υπήρχαν καπνοί.

Οι καλλιεργητές, προφανώς ενημερωμένοι κατά κάποιο τρόπο για την αστυνομική επίσκεψη ,είχαν φροντίσει να ξεριζώσουν τη φυτεία και να παραδώσουν το χώρο στην πυρά λίγη ώρα πριν από την άφιξη της δύναμης των ένστολων.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν τον "πυρπολημένο" χώρο, στο σημείο,σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν με Ι.Χ. κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι με έντονο εριστικό τρόπο καλούσαν την αστυνομία να εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμπλοκή των δυο πλευρών, ενώ ένα αγροτικό όχημα φέρεται αρχικά να έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα στης Αστυνομίας και στη συνέχεια να παρέσυρε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο δρόμο.

Οι πληροφορίες θέλουν ένα άτομο, το οποίο αυτοσυστήθηκε ως πρόεδρος της κοινότητας Ζωνιανών,να εξυβρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς, πετώντας τους πέτρες και καλώντας τους να φύγουν από το χωριό.

Η αστυνομική δύναμη μετά το επεισόδιο αποχώρησε από τα Ζωνιανά Όρη. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για συλλήψεις.

Καταγγελίες από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών
Προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.

"Η επιχείρηση έκλεισε με δύο τραυματίες αστυνομικούς, έναν ασύλληπτο οπλοφόρο, έναν αξιωματικό χτυπημένο από χέρι όμως Διευθυντή της Αστυνομίας και μια χασισοφυτεία, η οποία ποτέ δεν "έπεσε" στα χέρια της Αστυνομίας, αφού δόθηκε η άνεση όχι μόνο να εκριζωθεί από τους "καλλιεργητές" της, αλλά και να καεί ακόμα, ώστε να χαθούν τα ίχνη του εγκλήματος", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: