Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

"ΕΦΥΓΑΝ" ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η πρώτη δοκιμαστική μεταφορά των απορριμμάτων της Βέροιας έγινε το πρωί της Παρασκευής 01 Ιουλίου 2011 από το σημείο μεταφόρτωσης του Δήμου προς τη Μονάδα Επεξεργασίας στην Κοζάνη.
Η Δήμαρχος Βέροιας παρακολούθησε τη διαδικασία...και συμπίεσης των απορριμμάτων από μηχανήματα δύο εταιρειών σε πρώτη φάση και συνομίλησε με τους υπευθύνους σχετικά με τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα προγραμματισμού.

Η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε σχετικά τα παρακάτω:«Ξεκινάμε σήμερα τις δοκιμαστικές μεταφορές των απορριμμάτων μας, από την ανεξέλεγκτη και ρυπογόνο χωματερή του Αλιάκμονα, σε οργανωμένους χώρους διαχείρισης. Κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της, σύντομα όμως οι δυσκολίες αυτές θα ξεπεραστούν. Η ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιάκμονα κλείνει οριστικά και αρχίζουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου. Καθήκον τώρα της Δημοτικής μας αρχής είναι να αναζητήσει κάθε τρόπο σταδιακής μείωσης του κόστους μεταφοράς. Καθήκον όλων των δημοτών είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι μειώνοντας τον όγκο και το βάρος των απορριμμάτων που καθημερινά παράγουμε, βοηθούμε τελικά όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά ενισχύουμε και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό πληρώνοντας λιγότερο. Λιγότερα σκουπίδια, λιγότερα έξοδα για το κάθε σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: