Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μέρκελ: ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-Ιδιωτικοποιήσεις ως αντάλλαγμα για μείωση των επιτοκίων φέρεται να ζητεί η καγκελάριος

Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της, δηλώνει η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα.
Αποκλείει παράλληλα αναδιάρθρωση...του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει εργαλεία για κάτι τέτοιο.
Υπογραμμίζει, τέλος, ότι η οποία βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα, επιφυλασσόμενη του δικαιώματος της Γερμανίας να ασκήσει βέτο.
Αργότερα, κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να ανέφερε -σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες- ότι θα υποστήριζε τη μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν λάβει Ελλάδα και Ιρλανδία από ΕΕ και ΔΝΤ αν οι δύο χώρες αναλάβουν κάποιες δεσμεύσεις. Ως παράδειγμα αυτών των δεσμεύσεων έφερε για την Ελλάδα τις ιδιωτικοποιήσεις και για την Ιρλανδία την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, που είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: