Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΒΡΕΤΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αρχίζουν ένας ένας από το ΠΑΣΟΚ να παίρνουν αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και το πως αντιμετωπίζει το χρέος και το Μνημόνιο. Σειρά για διαφοροποίηση είχε σήμερα ο Ντ. Βρετός, ένας παλιός βουλευτής που προφανώς θέλει να δηλώσει, εκτός των άλλων, ότι είναι διαφορετικός για να διασωθεί από τη βεβαία εκλογική συντριβή που έρχεται.
Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους τάσσεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι εξ αρχής ήταν προφανές ότι οι όροι του δανείου και το πλαίσιο της οικονομικής διαχείρισης της Ευρωζώνης για την αντιμετώπισης της κρίσεων, όπως της Ελλάδας, χρειαζόταν...επαναδιαπραγμάτευση.
Mάλιστα, παρότι εκτιμά ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός προσωπικά κάνουν σοβαρή δουλειά ως προς το ζήτημα αυτό, δεν εμφανίζεται όπως πρέπει, γιατί ίσως υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι ο όρος επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτυχία της πολιτικής μας.
Ο βουλευτής καταλήγει ότι "αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και γίνουν εκλογές, η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ θα κατέβουν με το σύνθημα "επαναδιαπραγμάτευση", σύνθημα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τους έχει κυριολεκτικά χαρίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: