Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ 6,5 ΜΟΝΑΔΕΣ

Συνεχίζει να υφίσταται διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αυτό καταγράφεται από ακόμα μια δημοσκόποπηση που παρουσίασε ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΙ. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων είναι 6,5 μονάδες αλλά η συνολική τους δύναμη δεν ξεπερνάει το 65%.
Πιο αναλυτικά η εκτίμηση της Public Issue αναφέρει ότι:Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για το Μάρτιο του 2011 το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια.
Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: