Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες, που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς δεσμεύτηκε επιπροσθέτως να υπάρξει και αναμόρφωση του νόμου για την προστασία του καταναλωτή, ως πρόσθετη θωράκιση των οφειλετών απέναντι σε υπερβάσεις του τραπεζικού συστήματος.
«Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, θέλουμε να δώσουμε προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής, για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους» ανέφερε ο κ. Κουσελάς.
Ο υφυπουργός έκανε ειδική μνεία στην κριτική που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τις Τράπεζες: «Τέτοιες λύσεις βοηθούν και τους πιστωτές. Γι’ αυτό αδικεί την ρύθμιση, να λέγεται απ’ ορισμένους απ’ αυτούς, ότι δήθεν με τον τρόπο αυτό ευνοούμε τους κατά σύστημα κακοπληρωτές, που έχουν, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν. Οι ρυθμίσεις είναι εύλογες, δίκαιες και ισορροπημένες».
Στην Επιτροπή, υπερψηφίστηκε και το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η Ευρω-ελβετική συμφωνία για επέκταση της δικαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών, σε υποθέσεις απάτης και κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας, «συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών παραβάσεων, καθώς και των φορολογικών παραβάσεων στον τομέα των έμμεσων φόρων, στο πλαίσιο του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: