Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ
Η επιμονή των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος είναι εξ ορισμού πολιτικά ορθή και καθόλα θεμιτή.
Πολλές φορές διαπιστώσαμε ότι η συντήρηση ενός θέματος που αφορά στο περιβάλλον από μικρές μειοψηφίες έχει πολλές φορές φρενάρει τις διοικήσεις από αποφάσεις και ενέργειες προδήλως αντιλαϊκές.
Στην Αλεξάνδρεια γινόμαστε μάρτυρες εσχάτως μια ομάδας πολιτών που έλκουν την πολιτική καταγωγή τους από διαφορετικές αφετηρίες πλην όμως έχουν ένα συνεκτικό στοιχείο μεταξύ τους.
Βρίσκονται απέναντι εξ αρχής πολιτικά της νυν διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας από το 2002 ακόμη και το κυριότερο, δεν μπορούν να ξεπεράσουν την πολιτική ήττα τους.
Η ομάδα αυτή έχει επιλέξει, άστοχα κατά την άποψή μου, να φθείρει την διοίκηση Γκιόνογλου με όπλο την ποιότητα του πόσιμου νερού που καταναλώνει το σύνολο των κατοίκων της πόλης.
Χωρίς να υπολογίζουν την φθορά που υπόκειται η δημοτική επιχείρηση και απαξίωση που επέρχεται στο αγαθό αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο των εντυπώσεων πιστεύοντας ότι θα πετύχουν πολιτικά οφέλη για τους εαυτούς τους.Αν κοιτάξουν λίγα χρόνια πίσω θα διαπιστώσουν ότι βαδίζουν σε λάθος δρόμο. Όσοι επιχείρησαν να ψαρέψουν σε θολά νερά την ..πάτησαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπεις Χάρη, πόσο κακό μπορεί να κάνουν οι πολίτες όταν οχυρωμένοι πίσω από δήθεν περιβαλλοντικές ανησυχίες, κάνουν παρά-πολιτική για να τιμωρήσουν εκείνους που δεν μπόρεσαν ποτέ να νικήσουν στα ίσα και στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών.
Έτσι είναι Χάρη.
Έτσι και με τον ΕΣΔΑ.
300 λόγους και αιτιάσεις ακούσαμε από 2-3 που έχουν αυτοαναγορευτεί σε προστάτες του νομού απέναντι στον "σατανικό" Δάλλα και όλους τους Δημάρχους που συμφώνησαν στο έργο της Μονάδας Επεξεργασίας και κάθε φορά που ένα - ένα τα επιχειρήματα κατέπεφταν βρίσκανε κάτι άλλο για να πάνε κόντρα.
Αποτέλεσμα;
Ακόμα πετάμε τα σκουπίδια μας στον Αλιάκμονα και σε κάθε ρεματιά.
Αναρωτιέσαι Χάρη γιατί αυτοί που καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Μπ. Γκιόνογλου για το νερό δεν ακούν και δεν δέχονται ότι οι αναλύσεις είναι καθαρές!
Γιατί δεν αναρωτιέσαι, γιατί οι 2-3 τύποι που χάλασαν τον κόσμο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων δεν ακούν και δεν βλέπουν ότι η Ε.Ε. έχει πάψει να μιλά για ΧΥΤΑ και πλέον και η χώρα μας τρέχει να χρηματοδοτήσει Μονάδες Επεξεργασίας;
Γιατί δεν σου προκαλεί εντύπωση ότι διαρρηγνυουν τα ιμάτια τους για τα αρχαία της Βεργίνας, ενώ η Μονάδα θα απέχει χιλιόμετρα μακριά δίχως την παραμικρή οπτική επαφή;
Τι να λέμε τώρα ρε Χάρη.
ΌΠως βολεύει τον καθένα κάνει κριτική στις κινήσεις πολιτών, για τις οποίες πολύ σωστά σχολιάζεις ότι κάποιες φορές υποκρύπτουν ταπεινούς σκοπούς μακράν των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.
Φιλικά
Φώτης Αργυρίου