Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Γεμάτη γεγονότα αυτή η εβδομάδα και συνεπώς έχουμε πολλά να πούμε στην στήλη αυτή.
Κατ΄ αρχάς είχαμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας όπου για ακόμα μια φορά σημειώθηκε η επανάληψη της αποτυχημένης προσπάθειας ορισμένων πολιτών να φθείρουν την διοίκηση του Μπ. Γκιόνογλου.
Η προσπάθεια αυτή έγκειται στο γεγονός ότι το νερό της ΔΕΥΑ ενίοτε έχει μια κάποια θολότητα και εμείς το παίρνουμε και το κάνουμε μέγα θέμα.
Αρχίζουμε τις φωνές και τις κραυγές για την ποιότητα του νερού που δήθεν είναι ακατάλληλο για πόση και περιμένουμε να πέσει ο δήμαρχος.


Ναι, το ακούσαμε κι αυτό στην συνεδρίαση. Είπε ένας πολίτης ότι ο δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί!!

Για να σταματήσει η πλάκα πρέπει να πούμε για ακόμα μια φορά: Η Αλεξάνδρεια, όπως και δεκάδες άλλες πόλεις στην Ελλάδα έχει ένα δίκτυο ύδρευσης δεκαετιών. Τουτέστιν στο δίκτυο αυτό έχει επικαθήσει ένα στρώμα ιλύος και κάθε φορά που ανακατεύεται το νερό μέσα στους σωλήνες τότε από τις βρύσες βγαίνει θολό νερό. Όταν ομαλοποιηθεί η πίεση στο δίκτυο τότε η θολότητα αυτή φεύγει.

Επίσης, ο Κ. Ναλμπάντης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, είπε για ακόμα μια φορά ότι γίνονται σειρά εξετάσεων όλων των τύπων και το νερό βρίσκεται πάντα άριστης ποιότητας.

Έ, αυτά τα πράγματα δεν αρέσουν στους ευαίσθητους πολίτες και συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του Γκιόνογλου με μοναδικό επιχείρημα την θολότητα του νερού. Δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την πρωτοτυπία του αγώνα τους.

Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Ν. Γκαβαρδίνας δήλωσε ότι εξαπατήθηκε πέρσι και έδωσε συγχαρητήρια στον Β. Μιχαλακάκη για το έργο του στην ΕΔΑΝΑΛ.
Μη μου πεις. Έτσι εξαπατάται ένας στρατηγός; Τόσο εύκολα πείθεται (από ποιόν άραγε;) ένας στρατηγός;
Αν όντως συνέβη αυτό, δηλαδή εξαπατήθηκε, τότε αυτός που έχει πρόβλημα και μάλιστα ουσιαστικό είναι ο ίδιος και κανένας άλλος.

Και γιατί παρακαλώ εξαπατηθήκατε κύριε Νίκο; Δεν διαβάσατε καλά τα νούμερα του περσινού ισολογισμού;

Μήπως δεν κατανοήσατε τον προϋπολογισμό; Και γιατί δεν φωνάξατε έναν οικονομολόγο να σας βοηθήσει; Κι εγώ όταν βλέπω ισολογισμούς τα παίζω. Δεν βγάζω άκρη.
Εξ άλλου, εσείς είστε πολιτικό πρόσωπο και ως τέτοιο κάνατε την δήλωση τότε που δίνατε δηλαδή συγχαρητήρια στον Β. Μιχαλακάκη για το έργο του.
Δεν του δώσατε συγχαρητήρια για τα νούμερα που είδατε στον ισολογισμό και στον προϋπολογισμό. Κάνω λάθος;

Πολύ καλή εντύπωση έκανε ο Δ. Παράσχος ό ταν πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για την συλλογή Βοήθειας για την Παλαιστίνη.
Μάλιστα, είπε ότι ο δήμος επιτέλους πρέπει να εκδώσει ένα ψήφισμα και πρότεινε να κατατεθούν τα χρήματα της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων στον ερανικό λογαριασμό που προορίζεται για αγορά ενός ιατρικού μηχανήματος.

Και μ ΄ αφορμή την αναφορά μου στον Δ. Παράσχο πρέπει να σας πω ότι το όνομά του «παίζει» έντονα τώρα τελευταία για δυο θέσεις. Ακούγεται ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος Νομάρχης στις εκλογές του 2010 και επίσης ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής όποτε βέβαια γίνουν εκλογές. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει επίσημα ακόμα και πολύ καλά κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: