Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ ...

Την κατ΄ αρχήν έγκριση έδωσε το ΔΣ του ΕΣΔΑ στην σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία που θα κατασκευάσει τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Θέση "12".
Αυτό που προβληματίζει τα μέλη του Συνδέσμου είναι το τελικό κόστος.
Τα 87 ευρώ τέλος ανά τόνο σκουπιδιών, μεταφράζονται σε κόστος 100 περίπου ευρώ ανά τριμελή οικογένεια, ποσό που κρίνεται μεγάλο από τους περισσοτέρους δημάρχους. Το σενάριο να μειωθεί το κόστος αν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την πολιτεία για την κατασκευή μέρους του έργου το απορρίπτει η εταιρεία δηλώνοντας ότι θα δεχθεί να μειώσει την τιμή κάτω από τα 67 ευρώ τον τόνο διότι η επένδυση δεν θα είναι βιώσιμη.
Η μόνη λύση να πέσει το κόστος κάτω από τα 30 ευρώ τον τόνο είναι, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Δάλλα, να επιδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το 55% του τέλους, όπως γίνεται σε άλλους Συνδέσμους έτσι ώστε η εταιρεία να λάβει τα χρήματα που επιδιώκει και οι πολίτες της Ημαθίας να μην πληρώσουν περισσότερα από τριάντα ευρώ ανά τόνο.
Αντίθετοι στην καταρχήν έγκριση της σύμβασης ήταν οι δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας, που θεωρούν τα 87 ευρώ υπέρογκο ποσό.