Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΑΕΠΙ κλπ

Ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ μαζί με άλλους συναδέλφους του έστειλε υπόμνημα προς τον Υπουργο Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά:
Το υπόμνημα περιληπτικά αναφέρει: «κ. Υπουργέ, Με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι καταστηματάρχες δεν αντέχουν άλλο. Τα καφενεία και οι καφετερίες της επαρχίας καλούνται να πληρώσουν ένα ιδιότυπο χαράτσι προς την εταιρεία ΑΕΠΙ αλλά και άλλες (ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΡΑΤΩ, GRAMMO) για πνευματικά δικαιώματα, δίχως να γίνεται διάκριση μεταξύ των μαγαζιών των μικρών χωριών, των πόλεων, της Αθήνας και των τουριστικών περιοχών.
Τα θέματα αυτά πρέπει να ρυθμιστούν με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, με συγκεκριμένες τιμές, για να μπορέσουν έτσι να λειτουργήσουν αφενός μεν τα μαγαζιά, αφετέρου δε να υπάρχει και η δυνατότητα για τους δημιουργούς να εισπράξουν τα δικαιώματά τους.
Τέλος, θα πρέπει να ρυθμιστεί η απαλλαγή από το χαράτσι της ΑΕΠΙ των καταστημάτων των χωριών (καφενεία, καφετερίες, κλπ.) καθώς και των μαγαζιών που έχουν τηλεόραση, καθώς η τηλεόραση δεν θα πρέπει να θεωρείται μουσικό όργανο αλλά μέσο μαζικής ενημέρωσης».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ????
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΟΛΕΎΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΓΙΑ Ο ΠΡΌΣΩΠΌ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ 26%
ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ 25,3
ΦΩΤΙΑΔΗΣ 18,5

Ανώνυμος είπε...

Έστω και αργά ο Χαλκίδης θυμήθηκε ότι η ΑΕΠΙ έχει γίνει συνέταιρος με τα μαγαζιά. Να τον δούμε όμως να επιμένει και να φωνάζει κατά των σύγχρονων νταβατζήδων που λυμαίνονται τα μικρομάγαζα. Έλεος πια με αυτούς τους κυρίους που ενώ είανι μια ιδιωτική εταιρεία έχουν άμεσο και αποτελεσματικό συνεργάτη την ...Αστυνομία. Ναι, την Αστυνομία που κόβει κλήσεις και κλείνει το μαγαζί αν σε γράψει τρεις φορές. Κλείνουν τα μαγαζιά εξ αιτίας μια διαφοράς που έχουν δυο ιδιώτες τελικά. Τα ξέρει αυτά ο Χαλκίδης; Τον ενημέρωσε ο αδερφός του;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 0,5% ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΞΕΜΑΚΡΕΝΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΗΜΑΘΙΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ? ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ.