Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΤΙ ΕΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ


Με το δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο δημαρχείο, το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πλατσάς, έθεσε στο δήμαρχο τέσσερα θέματα που αφορούσαν την ποιότητα του νερού (μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο σύλλογο από πολίτες της Αλεξάνδρειας, οι οποίες έλεγαν για ξένα σωματίδια στο νερό), τα πεζοδρόμια της πόλης, τον φωτισμό της αγοράς, και τέλος το θέμα της μεταφοράς της Λαϊκής αγοράς στην νέα θέση.
Στην συνέχεια επί των θεμάτων τοποθετήθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ Κατερίνα Αλευρά και Παπαδόπουλος Γιώργος, μεταφέροντας με την σειρά τους τις ανησυχίες τους .
Ο δήμαρχος Mπ. Γκιόνογλου (δίπλα) για την ποιότητα του νερού τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας κάνει τουλάχιστον μία φορά το μήνα ανάλυση νερού λαμβάνοντας δείγματα από δεκαπέντε σημεία της πόλης. Αναφερόμενος στις αναλύσεις τις 7/3/08 στα δημοτικά διαμερίσματα, είπε ότι αυτά είναι μηδενικά.
Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι όλες οι γεωτρήσεις ελέγχονται συνεχώς, ενώ η τελευταία γεώτρηση έφθασε σε βάθος 280 μέτρων , όπου υπάρχει ένα αρχαίο στρώμα νερού, το οποίο έδωσε ένα πεντακάθαρο νερό.
Για την υδροδότηση της πόλης από τις πηγές του Τριποτάμου (έξι βρύσες), τόνισε ότι ήδη ο σύνδεσμος ετοιμάζει μία κεντρική μελέτη που αν χρηματοδοτηθεί ο δήμος θα πάρει νερό και από αυτές. Κλείνοντας το θέμα είπε ότι ο Δήμος της Αλεξάνδρειας ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το νερό.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κώστας Ναλμπάντης ενημέρωσε ότι υπάρχει όλο το αρχείο με τις αναλύσεις, και συνέστησε να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις, ώστε να μην σπέρνεται ο πανικός στους πολίτες για ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται, κάτι που προέτρεψε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανεσίδης.
Η Κ. Αλευρά πρότεινε στο δήμαρχο να γίνονται ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών για την ποιότητα του νερού, πρόταση στην οποία ο δήμαρχος απάντησε ότι ήδη έχουν γίνει ανάλογες ημερίδες κατά το παρελθόν.
Για το θέμα των πεζοδρομιών ο Μπ. Γκιόνογλου τόνισε ότι και αυτός δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες κατασκευής.
Για την Βετσοπούλου, ενημέρωσε το Δ.Σ ότι η διοίκηση περιμένει τη έγκριση της δημοπράτησης από την περιφέρεια ώστε να τελειώσει και το τελευταίο κομμάτι της.
Για το φωτισμό της αγοράς παραδέχτηκε ότι η κατάσταση σε δρόμους που δραστηριοποιούνται καταστήματα εκτός Βετσοπούλου, υπάρχει πρόβλημα και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλαχτούν οι λάμπες, ώστε να μπουν πιο δυνατές σε φωτισμό.
Για το θέμα της Λαϊκής αγοράς τόνισε ότι στις επόμενες ημέρες θα προσληφθεί προσωπικό, ώστε ο δήμος να προχωρήσει στον εξωραϊσμό του χώρου, δεσμευόμενος ότι στις ημέρες λίγο μετά το Πάσχα το θέμα θα κλείσει.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πλατσάς κλείνοντας επεσήμανε στον κ. Γκιόνογλου ότι αν και δεν καλύφθηκε απόλυτα από τις δηλώσεις, θα στηρίξει τη δημοτική αρχή ώστε να βρεθούν λύσεις.
Ο δήμαρχος ευχαριστώντας τα μέλη του Δ.Σ για την επίσκεψή τους επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοικτή γραμμή μεταξύ τους, ώστε να γίνει από κοινού η προσπάθεια για το καλό του δήμου.
Από την πλευρά του δήμου στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Βουλγαροπούλου και Ν. Ανεσίδης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παν. Μεσσαλάς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κ. Ναλμπάντης, ενώ από το Δ.Σ ΤΟΥ Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας παραβρέθηκαν επίσης ο Κατρανίτσας Κ., η Μπούκα Λ.και ο. Λέκκας Αντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: