Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ. Κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ: Άριστη η ποιότητα του νερού

Αρκετή ένταση είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας που έγινε το βράδυ της Πέμτπης. Αιτία ήταν η έντονη φιλολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως και αφορά στην ποιότητα του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας. Το άλλο ζήτημα που έβαλε «φωτιές» είναι αυτό του αναψυκτηρίου του ΠΠΚΑ που πρόκειται να εκμισθωθεί την 1Η Απριλίου.
Εξ αρχής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης (φωτ. δίπλα) τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η ποιότητα του νερού είναι άριστη και αυτό αποδεικνύεται από το σύνολο των μετρήσεων και ελέγχων που γίνονται από πιστοποιημένα εργαστήρια τόσο ιδιωτικά όσο και κρατικά.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιχείρησης είπε ότι όλοι αυτοί που διακινούν τέτοιες φήμες όσο και τα δημοσιεύματα που τις φιλοξενούν κάνουν μεγάλο κακό στην επιχείρηση αφού κλονίζεται η εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς την επιχείρηση.
Ο Κ. Ναλμπάντης τόνισε ότι οι έλεγχοι που γίνονται αφορούν τόσο σε μικροβιολογικά ευρήματα όσο και για υπολείμματα φυτοφαρμάκων και για ύπαρξη νιτρικών και αρσενικού. Τουτέστιν, το νερό είναι απολύτως ελεγμένο και αρίστης ποιότητας και όλοι άφοβα μπορούμε να το πίνουμε.
Στην συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο απασχόλησε η υπόθεση του ισόγειου καταστήματος που βρίσκεται στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και ο δήμος αποφάσισε προ μηνός περίπου να το εκμισθώσει δια μέσω της διαδικασίας της δημοπρασίας.
Την απόφαση αυτή είχε στηρίξει με την ψήφο της και η παράταξη του Δ. Παράσχου, ο οποίος προφανώς μετάνιωσε και θεωρώντας ότι έκανε λάθος δήλωσε ευθαρσώς ότι «αίρουμε την απόφασή μας και δεν στηρίζουμε την απόφαση για την εκμίσθωση του καταστήματος. Οι λόγοι είναι ότι το τοπίο είναι θολό και μας προβληματίζει πολύ ότι η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο dt».
Στη βάση των ίδιων επιχειρημάτων κινήθηκε και ο Γ. Απατσίδης που συμμετέχει στην Δημαρχιακή Επιτροπή ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας συμπληρώνοντας ότι δεν θα προσθέσει απολύτως τίποτα στον πολιτισμό η λειτουργία ενός καταστήματος στο ΠΠΚΑ συνυπάρχοντας με την δημοτική βιβλιοθήκη και τις άλλες πολιτιστικές δράσεις του δήμου.
Μ΄ άλλα λόγια η ελάσσων μειοψηφία άφησε σαφείς αιχμές έναντι της διοίκησης αναφορικά με την υπόθεση αυτή κατηγορώντας τη για μεθόδευση.

Από την πλευρά του ο τόσο ο δήμαρχος απέρριψε τη συλλογιστική της μειοψηφίας τονίζοντας ότι η διοίκησή του διακρίνεται για την εντιμότητά της και το ήθος της και αυτό έχει κριθεί από το λαό. Είπε ακόμη ο Μπ. Γκιόνογλου ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν κατά πως προβλέπει ο νόμος και συνεπώς δεν αντιλαμβάνεται τις μομφές.
Εκεί που ατύχησε ο δήμαρχος ήταν όταν απευθυνόμενος στον κ. Απατσίδη προσωποποίησε την αντιπαράθεσή του μεταξύ τους και έκανε έμμεση αλλά σαφή αναφορά σε στιγμές και περιόδους του παρελθόντος που ήταν άσχημες και δύσκολες.
«Η πόλη είναι μικρή και μας γνωρίζει όλους, γνωρίζει για όλους μας τι κάναμε και τι δεν κάναμε», είπε ο δήμαρχος και αμέσως απάντησε σε έντονο ύφος ο Γ. Απατσίδης: «όποτε θέλεις, όπου θέλεις να βγούμε και να μιλήσουμε για όλα και να μάθει ο κόσμος».
Η φραστική ένταση τελείωσε στο σημείο αυτό μετά την παρέμβαση του προέδρου του σώματος Σ. Μουστάκα.

Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Γκαβαρδίνας έκανε κάποιες αναφορές για την καθαριότητα και ευταξία της πόλης και ρώτησε να πληροφορηθεί πότε θα απορροφηθούν τα χρήματα στο Πνευματικό κέντρο που σήμερα παραμένουν στον λογαριασμό. Ο Δήμαρχος είπε ότι σε ένα περίπου μήνα θα ολοκληρωθεί η μελέτη από την Αναπτυξιακή Ημαθίας και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί το έργο ύψους 1,2 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: