Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ


Παρουσία του δημάρχου Απ. Παύλου κ. Νεστορόπουλου, του αντινομάρχη Κ. Σούρλα και των αστυνομικών αρχών της Ημαθίας έγιναν χτες το πρωί στο Μακροχώρι τα εγκαίνια του κτηρίου της Αγροφυλακής.
Παρέστη και μίλησε ο διοικητής του σώματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λαβδής που αναφέρθηκε στην αποστολή και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι αγροφύλακες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και ρίχτηκαν στη δουλειά με ζέση και θάρρος.
Είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης: «Ήδη η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου του νεοπροσληφθέντος προσωπικού έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα και όλοι οι άνδρες και γυναίκες κάθε υπηρεσίας έχουν αναλάβει πλήρως όλα τα καθήκοντά τους. Η συνολική δύναμη στελέχωσης ανέρχεται σήμερα σε πρώτη φάση σ’ ένα αγρονόμο, μία αρχιφύλακα και δέκα εννιά αγροφύλακες, η οποία κρίνεται πολύ μικρή σε σχέση με το μεγάλο φάσμα αρμοδιοτήτων της νέας Αγροφυλακής και σημερινής εδαφικής αρμοδιότητας. Στον κάθε Αγροφύλακα και Αρχ/κα έχει ανατεθεί αποκλειστικά τομέας ευθύνης με εδαφική αρμοδιότητα κατά κανόνα την περιοχή ενός Δήμου όπου περιπολώντας την περιοχή και ασκώντας πλήρως τα καθήκοντά του θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόληψη και την καταστολή κάθε άδικης και παράνομης πράξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: