Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΜΕ ΝΙΚΗ 0-3 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Ο ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πιο δύσκολα από ότι φαίνεται το τελικό 0-3 η Αλεξάνδρεια ηττήθηκε από την ομάδα των Τρικάλων μέσα στην έδρα της. Ο αγώνας έγινε στο ηλιόλουστο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας παρουσία αρκετών φιλάθλων που δεν άγγιξαν όμως για ακόμα μία φορά των αναμενόμενο αριθμό παρά το γεγονός πως ο καιρός ήταν κατάλληλος για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι αλλά και το όνομα της αντιπάλου ομάδος που μπορεί να βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Πυρσό, εξακολουθεί να κάνει πρωταθλητισμό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο σταθερά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η Αλεξάνδρεια όμως ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες έχοντας μάλιστα και ένα δοκάρι στην εκπνοή του ημιχρόνου. Από την άλλη τα Τρίκαλα είχαν μία μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Μαλαδένη ο οποίος μόνος με τον Χαρίση «κατάφερε» και έβγαλε την μπάλα έξω.
Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες Συνολικά μετρήσαμε 4 από τις οποίες και οι τέσσερις των φιλοξενούμενων από τις οποίες οι 3 μετουσιώθηκαν σε τέρματα.
Σίγουρα αρνητική εξέλιξη για την Αλεξάνδρεια ο τραυματισμός του Ντάμτσιου (τράβηγμα) στο 57ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε. Στα άσχημα του αγώνα ο τραυματισμός του Αυγέρου των Τρικάλων (διάσειση) που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο.
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο σουτ του αγώνα θα έρθει στο 2ο λεπτό από πλευράς Αλεξάνδρειας όταν ο Ντάμτσιος από πολύ μακριά θα δοκιμάσει το πόδι του και ο Ρουσιαμανης θα μπλοκάρει σταθερά. Η πρώτη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων θα δημιουργηθεί στο 4’ όταν ο Ευ. Τσιούκας από αριστερά φεύγοντας από κανονική θέση θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και η μπάλα θα φύγει έξω. Στο 17’ ο Ντάμτσιος από αριστερά θα εκτελέσει φάουλ και λίγο πριν ο Δούμας γίνει επικίνδυνος στην μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων ο Ρουσιαμάνης με τα δύο χέρια θα απομακρύνει τον κίνδυνο από την εστία του. Στο 31’ ο Δούμας θα βρει στην αντίπαλη περιοχή τον Λιάσκο που με ανάποδο θα απειλήσει την αντίπαλη εστία αλλά η μπάλα θα φύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντάμτσιος και πάλι θα εκτελέσει φάουλ από αριστερά αυτήν την φορά απευθείας και η μπάλα θα φύγει πολύ λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρουσιαμάνη. Πέντε λεπτά αργότερα από θέση οφσάιντ ο Μαλαδένης θα βρεθεί μόνος του απέναντι στον Χαρίση, θα επιχειρήσει να τον «κρεμάσει» αλλά η μπάλα θα βγει απελπιστικά έξω από τα δοκάρια της Αλεξάνδρειας. Στο 45’ ο Νατσούρας από δεξιά με περίτεχνη εκτέλεση φάουλ θα αναγκάσει τον Ρουσιαμάνη να διώξει σε κόρνερ με υπερένταση. Στην 2η εκτέλεση στη σειρά των κόρνερ ο Ντάμτσιος από δεξιά θα βρει στο 2ο δοκάρι τον Πέικο που με κεφαλιά θα γεμίσει στην μικρή αντίπαλη περιοχή και ο Βαλδήρ με κοντινό πλασέ θα βρει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Τρικάλων.
Στο 2ο μέρος η πρώτη καλή στιγμή θα δημιουργηθεί στο 74ο λεπτό (!) όταν ο Μαλαδένης θα ανατραπεί από τον Βαλδήρ και ο διαιτητής του αγώνα Πατσιόπουλος θα δείξει την λευκή βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Ευ. Τσιούκας και θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1). Στο 80’ ο Καλαϊτζίδης θα εκτελέσει φάουλ, ο Καλόγηρος θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να καταλήγει έξω από τα δοκάρια του Χαρίση που είχε τον έλεγχο της φάσης. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Καλόγηρος από δεξιά θα βγάλει την σέντρα η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά και στο 2ο δοκάρι ο Ευ. Τσιούκας σε κενή εστία θα την ακουμπήσει όσο χρειάζεται για να την στείλει στα δίχτυα της Αλεξάνδρειας (0-2). Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Σκρέκας θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο Καλόγηρος με κεφαλιά θα αυξήσει τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Με λάθη η διαιτησία του Πατσιόπουλου από την Θεσσαλονίκη και του 1ου βοηθού Δημάκα από τον ίδιο σύνδεσμο. Καλός ο 2ος βοηθός Κουλίκας.
Την επόμενη αγωνιστική η Αλεξάνδρεια αγωνίζεται το Σάββατο μέσα στο Λιτόχωρο.

Στο τέλος του αγώνα ο κόουτς της Αλεξάνδρειας Μ. Αλεξιάδης έκανε δηλώσεις και δέχτηκε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
«Όταν παίζεις με ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχεις δύσκολο έργο. Για ακόμα μία Κυριακή η διαιτησία ήταν αρνητική απέναντι στην ομάδα μας αφού το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε σε καμία περίπτωση δεν ήταν πέναλτι. Από κει και πέρα παρασυρθήκαμε από την ροή του παιχνιδιού και δεν είχαμε την ηρεμία να γυρίσουμε τον αγώνα. Μοιραία ήρθαν τα άλλα δύο γκολ. Εμείς θα πρέπει να βρούμε την ηρεμία για να μπορέσουμε στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσουμε τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα.
Ερ.: Πείτε μας για την φάση της αλλαγής του Ντάμτσιου;
Απ.: Ο Γιώργος ζήτησε αλλαγή γιατί έπαθε τράβηγμα στο πόδι. Θα δούμε πόσο σημαντικός είναι ο τραυματισμός του για να τον έχουμε έτοιμο για το επόμενο παιχνίδι. Όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μία σημαντική μονάδα για την ομάδα μας.
Ερ.: Στο τέλος του αγώνα υπήρχαν έντονοι διαπληκτισμοί στα αποδυτήρια της Αλεξάνδρειας. Συνέβη κάτι;
Απ.: Σίγουρα μία ήττα φέρνει την γκρίνια. Θα πρέπει να βρούμε την ηρεμία μας και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε και άλλους βαθμούς όπως και την Τετάρτη στον αγώνα με την Φλώρινα.
Ερ.: Δίκαιο το αποτέλεσμα;
Απ.: Τα Τρίκαλα κάνουν πρωταθλητισμό. Έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους και ένα μεγάλο μπάτζετ. Από κει και πέρα στάθηκαν πιο τυχεροί από εμάς και πήραν το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: