Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αναδείχτηκαν και συζητήθηκαν λύσεις σε προβλήματα εκπαίδευσης και υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του συνοικισμού του Αγ. Γεωργίου στην Αλεξάνδρεια που ως γνωστόν στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ROM.
Την πρωτοβουλία της συνάντησης, που έγινε σε καφενείο της περιοχής, είχε ο δήμος Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της Τοπικής Πρωτοβουλίας Απασχόλησης και συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Γκαρνέτας και ο σχολικός σύμβουλος της περιοχής.
Τη διοίκηση του δήμου εκπροσώπησαν οι Ν. Ανεσίδης, αντιδήμαρχος και ο Βασ. Μιχαλακάκης, πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ.
Στη συνάντηση ακούστηκαν τα προβλήματα της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών και αναζητήθηκαν από κοινού λύσεις ώστε να ξεπεραστούν. Έγινε μια ευρεία αναφορά- ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νεότευκτου Ιατροκοινωνικού Κέντρου που λειτουργεί στην περιοχή και το οποίο χρηματοδοτείται απο την πρωτουλία αυτή. Την ενημέρωση έκαναν εκτός των διοικούντων και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο που παραβρίσκονταν στη συνάντηση.
Ήταν μια χρήσιμη όσο και ουσιαστική συνάντηση που έθεσε σοβαρά ζητήματα επι τάπητος και ακούστηκαν, αυτό είναι το πιο σημαντικό, προτάσεις. Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: