Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκλογή αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

Μαζική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, ήταν δηλαδή μια ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση στην οποία μπορούσε να πάρει μέρος όποιος είναι μέλος ή ψηφοφόρος ή φίλος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Και τελικά πήραν μέρος αρκετοί πολίτες που βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την εναλλακτική πολιτική δύναμη του αύριο.
Στόχος της διαδικασίας ήταν η εκλογή των μελών που θα πάρουν μέρος εκπροσωπώντας την οργάνωση της Ημαθίας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στην Αθήνα από τις 14 ως και τις 16 Μαρτίου.
Εκ μέρους της ΝΕ Ημαθίας ο Χρήστος Αντωνίου παρουσίασε τους κεντρικούς ομιλητές που ήταν ο Γιάννης Τόλιος και ο Παν. Λίλης. Και οι δυο αναφέρθηκαν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, στις δημοσκοπήσεις, στον δικομματισμό και το ταρακούνημα στο οποίο υπόκειται και τόνισαν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να φροντίσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού που φαίνεται ότι αρχίζει βαθμιαία να εμπιστεύεται το συγκεκριμένο χώρο.
Ειδικότερα ο κ. Τόλιος και ως εκ του αντικειμένου που κατέχει άριστα αναφέρθηκε στο αγροτικό, είπε για το υποβαθμισμένο ΕΘΙΑΓΕ και άλλα ζητήματα και ότι χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση, όσον αφορά την αγροτική ανάπτυξη με βάση την έρευνα και τα πιστοποιημένα προϊόντα.
Αναφερόμενοι σε πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τόνισαν και οι δυο ότι δεν μπορεί να γίνει αφού το κόμμα αυτό στην ουσία επικροτεί και υπηρετεί την ίδια πολιτική με αυτή που υλοποιεί η ΝΔ ως κυβέρνηση. Είπαν ότι η αριστερή στροφή των ψηφοφόρων του Πασόκ δεν θα σταματήσει και ότι όλο και πιο πολλοί πολίτες θα πυκνώνουν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, έγινε αναφορά στην δουλειά που πρέπει να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φτιαχτούν οργανώσεις στη βάση που να έχουν άμεση επικοινωνία και επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: