Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ...ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ένα τυχαίο γεγονός που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έρχεται ως αφορμή να προβληματίσει σχετικά με το κατά πόσο εφαρμόζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες η νομιμότητα αφενός και κατά πόσο ελέγχονται οι υπεύθυνοι αν τηρούν τους όρους της άδειας που τους έχει χορηγηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, μια σόμπα που τοποθετούν τα καταστήματα μαζικής εστίασης αυτή την εποχή πήρε φωτιά εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο χειριστής που αντικατέστησε την μποτίλια του υγραερίου δεν έκανε καλά την σύνδεση, σημειώθηκε διαρροή και ως αποτέλεσμα προέκυψε η ανάφλεξη.
Απ ότι μάθαμε στη συνέχεια, η μποτίλια ήταν επώνυμη, ελεγμένη και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις της αγοράς και του νόμου.
Αυτό που απουσίαζε όμως ήταν αφενός η γνώση των ανθρώπων αυτών που αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν τις μποτίλιες υγραερίου και βέβαια η σχετική εκπαίδευση αυτών να επαμβαίνουν όταν σημειώνονται αντίστοιχα περιστατικά.
Τι είδαμε: Είδαμε να φλέγεται η θερμάστρα, να επικρατεί πανικός και να έχει αδειάσει σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή γιατί ο κόσμος φοβήθηκε πιθανή έκρηξη (δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση) και κανείς από το κατάστημα (καφέ Do it) δεν είχε την ψυχραιμία να πάρει έναν πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά.
Αυτό έγινε όταν άλλος καταστηματάρχης, ο Λάκης Χαζαρίδης, πήρε τον δικό του πυροσβεστήρα και έσωσε τα προσχήματα και την «παρτίδα». Βέβαια, στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έφτασε σε δυο λεπτά και ανέλαβε την κατάσταση.
Είναι φανερό πως ο διοικητής της Π.Υ Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης από Δευτέρα θα ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους αφού η αδράνεια που είναι συνέπεια άγνοιας στο τέλος εκθέτουν την υπηρεσία του/

Δεν υπάρχουν σχόλια: