Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

VIDEO -Ο Αλ. Αλαβάνος καλεί σε αυτοοργάνωση και δημιουργία Επιτροπών

Χτες Τετάρτη 27/3 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση συγκρότησης Επιτροπής για το Σχέδιο Β’ στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ομιλητές τον Αλ. Αλαβάνος και τον Νίκο Γαλάνη.
Ο Αλ. Αλαβάνος κάλεσε σε...


αυτοοργάνωση και δημιουργία Επιτροπών για το Σχέδιο Β΄ σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ άλλων ανέφερε :
«…Φαντάζομαι το εθνικό μας νόμισμα όπως τη σουηδική κορώνα ή όπως το σλότι της Πολωνίας. Είναι οι δύο χώρες, και οι δύο εκτός ευρωζώνης, που με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν το 2012 τη μεγαλύτερη αύξηση στο ΑΕΠ τους και τη μεγαλύτερη αύξηση στους μισθούς. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία των υφεσιακών κρίσεων να έχει μπορέσει να ανακάμψει μια χώρα με σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ. Όσο καθυστερεί μια χώρα να πάρει την ιστορική απόφαση τόσο πιο βαρύ γίνεται το τίμημα για την κοινωνία της.»
«…Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς εθνικό νόμισμα., αλλά το εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται η παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, χρειάζεται ο παραγωγικός σχεδιασμός, χρειάζονται οι εθνικοποιημένες τράπεζες, χρειάζεται κοινωνικό κράτος. Τεχνολογία μπορούμε να διαθέτουμε, αλλά αυτοί που έχουν έρθει με μεταπτυχιακά από το εξωτερικό ούτε στη συλλογή απορριμμάτων δεν μπορούν να βρουν δουλειά και μεταναστεύουν. Οι δύο πρώτοι οικονομικοί τομείς που θα ευνοηθούν από το εθνικό νόμισμα, θα αυξήσουν τις εργασίες, θα ανοίξουν χιλιάδες δουλειές είναι ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία.»

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε:

«Οι Κύπριοι δεν είχαν ετοιμάσει Σχέδιο Β’. Όπως δεν έχει ετοιμάσει και η Ελλάδα. Η Κύπρος ξεκίνησε με τους ισχυρότερους οιωνούς: την καθολική απόρριψη των όρων της τρόικα από την κυπριακή βουλή. Και σε μια βδομάδα «διαπραγματεύσεων» κατέληξε σε ακόμα πιο βαριά λύση από την πρώτη. Η Ευρωζώνη χρησιμοποίησε το όπλο της διακοπής της ρευστότητας, που ο μόνος τρόπος να εξουδετερωθεί είναι η αποχώρηση από το ευρώ και η έκδοση εθνικού νομίσματος. Οι απόψεις της κυβέρνησης ότι «μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη» και της αντιπολίτευσης ότι «μπορούμε να καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη» είναι στον αέρα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, υπαγορεύονται από ψηφοθηρικούς λόγους και εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Η κοινή, επίσημα και επανειλημμένα διατυπωμένη από τις ηγεσίες τους θέση ότι «η έξοδος από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή» έχει απαγορεύσει στην Ελλάδα να έχει ένα επεξεργασμένο Σχέδιο Β΄ που περιλαμβάνει την έκδοση του εθνικού νομίσματος. Στην Κύπρο η απουσία του Σχεδίου Β΄ αποδείχθηκε να έχει μοιραίες συνέπειες, που αναγνωρίζονται, δυστυχώς εκ των υστέρων, από όλη την κυπριακή κοινωνία.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: