Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον βανδαλισμό της Χρ. Αυγής

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου επέλεξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα για να βανδαλίσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Άγιο Ματθαίο, όπως καταγγέλλουν η Ν.Ε του ΚΚΕ αλλά και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα γραφεία του ΚΚΕ στον...

Άη Μαθιά γράφοντας συνθήματα στον τοίχο, όπως καταγγέλλουν οι τρεις κομματικές οργανώσεις οι οποίες ομόθυμα καταδίκασαν το βανδαλισμό.
Άγνωστοι προχώρησαν τα ξημερώματα σε βανδαλισμούς και εντός της πόλης της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων σε βαν τηλεοπτικού συνεργείου όπου έβαψαν με μαύρη μπογιά το χαρακτηριστικό μαύρο σταυρό σε κύκλο, ενώ στο παρμπρίζ του οχήματος βρέθηκαν έντυπα της οργάνωσης.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους βανδαλισμούς που καταγγέλλει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Οι θρασύδειλοι φασίστες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής διάλεξαν νύχτα για να γράψουν συνθήματα και να σπάσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Αη Μαθιά.
Οι ιδεολογικοί απόγονοι των Μεταξά-Χίτλερ και Παπαδόπουλου, διάλεξαν τη μέρα της Εθνικής επετείου για να επιτεθούν στο ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμίσουν το ρόλο των προγόνων τους, ρόλο καταδότη και συνεργάτη των φασιστών κατακτητών.
Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στο στόχαστρο τέτοιων ενεργειών βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα με αυτούς που στηρίζουν την πλουτοκρατία με την ίδρυση δουλεμπορι-κών γραφείων, που ποτέ τους δεν πήγαν στα ξενοδοχεία να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και που όταν κινητοποιούνται για την πρόσληψη τους πχ στη Μεσογγή δημιουργούν αντισυγκεντρώσεις.
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και την καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του Αη Μαθιά της ευρύτερης περιοχής να τους απομονώσει κυρίως όμως να αποκαλύψει το ρόλο τους στη νεολαία που προσπαθούν να τη δηλητηριάσουν με την προβολή της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης ως διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα.
Καλεί επίσης τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη δράση και τις θέσεις των φασιστών και υμνητών του Χίτλερ. Η δράση τους μέσα στα σκοτάδια είναι η ίδια με αυτή των πολιτικών τους προγόνων στην κατοχή, των κουκουλοφόρων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων. Απέναντι στον λαό ήταν και τότε, απέναντι στον λαό είναι και τώρα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μελιτειέων

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, τα χωριά μας αμαυρώθηκαν από την ασκήμια και το μίσος της φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», με συνθήματα σε τοίχους και κτίρια.
Παράλληλα, «άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα γραφεία του ΚΚΕ στον Άη Μαθιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων καταγγέλλει και καταδικάζει τους βανδαλισμούς.
Η ημέρα που επιλέχθηκε δείχνει μια προκλητική προσπάθεια εθνοκαπηλείας. Η εθνοκαπηλεία δεν έχει καμιά θέση στα χωριά μας, χωριά με ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράδοση.
Η προσπάθεια των χρυσαυγιτών να παραχαράξουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, να επαναφέρουν την ‘‘εθνικοφροσύνη’’, να κάνουν μαθήματα ιστορικής διαστρέβλωσης σε μικρά παιδιά, θα πέσει στο κενό.
Η ιστορική αλήθεια δεν παραποιείται. Οι ιστορικές παρακαταθήκες του αγώνα του ’21 για την ελευθερία, ενάντια στην τυραννία, που τιμάμε σήμερα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο καπηλείας. Αντίθετα, τονίζουν ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, είναι πάντα επίκαιρος.
Ιδιαίτερα σήμερα, που αποδομούνται οι κατακτήσεις ενός αιώνα, που τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι αναγκαία η πλήρης απομόνωση των εκπροσώπων του φασισμού και του εθνικισμού. Η πολιτική λύση δεν μπορεί να προκύψει από κηρύγματα μίσους, εθνοκαπηλείας, ρατσισμού, αλλά μόνο από τον μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της κοινωνίας στο σύνολό της.
Ο πατριωτισμός δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό. Αν οι χρυσαυγίτες θέλουν να καπηλεύονται το κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ’21, εμείς θα τους αφιερώσουμε το τρίστιχο απ’ τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου:
Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και Άσπροι με μιαν κοινήν ορμή
για την ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική επίθεση ενάντια στα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά.
Οι τραμπούκοι του παρακράτους βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν για άλλη μια φορά σε κόμμα της Αριστεράς σπάζοντας τα γραφεία του ΚΚΕ και γράφοντας συνθήματα της Χρυσής Αυγής.
Την παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου .
Την ώρα που ο λαός μας δοκιμάζεται από την ανεργία και τις επιθέσεις του κεφαλαίου ενάντια στις κατακτήσεις του και στα δημοκρατικά του δικαιώματα.
Την στιγμή που η κυβέρνηση των Τροικανών, η ΕΕ και το ΔΝΤ κατασπαράσσει τον Κυπριακό λαό.
Την στιγμή που ο Λαός μας αγωνίζεται και αγωνιά.
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή τα φασιστοειδή δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τώρα καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής ότι στόχος του Νεοφασισμού δεν είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα αφεντικά τους αλλά οι μετανάστες και οι αριστερές οργανώσεις.
Ακριβώς τώρα χρειάζεται ένα ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο όλης της κοινωνίας με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους τους άνεργους την νεολαία και τις οργανώσεις τους.
Ακριβώς τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη μετωπική συνεργασία όλης της Αριστεράς για να αντιμετωπίσουμε την βίαιη επίθεση του κεφαλαίου.
Ακριβώς τώρα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο ΚΚΕ και σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του Ελληνικού λαού και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους.
Κάτω τα χέρια από τα εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Να μην περάσει ο Φασισμός της Κυβέρνησης των Τροικανών της ΕΕ και του ΔΝΤ.


http://www.corfupress.com/news/1page/28432-kke-syriza-kai-antarsya-kata-xrysis-aygis-gia-to-bandalismo-ston-ai-mathia

Δεν υπάρχουν σχόλια: