Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡ - Μετωπική για τους... υπουργούς!

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, την Τρίτη, καθώς ο Φ. Κουβέλης ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον βουλευτή Γ. Πανούση!


Αφορμή αποτέλεσε το άρθρο του...
 πανεπιστημιακού καθηγητή στην ιστοσελίδα metarithmisi.gr με τίτλο «Ο βουλευτής μπροστά στην εξουσία των δοτών», όπου αφήνει αιχμές εναντίον του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά», με το οποίο διαφώνησαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Τον προκάλεσε

Ο Φ. Κουβέλης προκάλεσε τον Γ. Πανούση (και όποιον άλλο βουλευτή) να βάλει θέμα «ανοιχτά» για τα στελέχη που έχει προτείνει το κόμμα στην κυβέρνηση και όχι σε «πηγαδάκια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας ο Γ. Πανούσης σημείωσε ότι πρέπει να ελέγχονται οι προσωπικότητες που έχει προτείνει στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, ιδίως σε περιπτώσεις που διαφωνούν με τις αποφάσεις του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του Θ. Παπαθεοδώρου για το σχέδιο «Αθηνά», ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για να καταλάβει κυβερνητική θέση.


Πλήρης στήριξη

Σημειωτέον ότι ο Γ. Πανούσης αναφέρθηκε και σε σχόλιο του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ασκεί πιέσεις μαζί με άλλους βουλευτές για να συμμετάσχουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στον επερχόμενο ανασχηματισμό, δηλώνοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Φ. Κουβέλης σε έντονο ύφος τόνισε ότι οι προσωπικότητες της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι οι Αντ. Μανιτάκης και Αντ. Ρουπακιώτης, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πλήρη στήριξή του στους δύο υπουργούς.

Ρήγμα

Από την έντονη συζήτηση διαφάνηκε ότι ο Φ. Κουβέλης είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει μέχρι τέλους τους δύο υπουργούς που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ αλλά και τον Θ. Παπαθεοδώρου, παρά τις όποιες εσωκομματικές ενστάσεις, ενώ έβαλε τέλος στο ενδεχόμενο να προταθούν βουλευτές για κυβερνητικές θέσεις στον επερχόμενο ανασχηματισμό, παρά το ρήγμα που διαφαίνεται να έχει δημιουργηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: