Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν καταθέσεις σε Κύπρου – Λαϊκή: Μεταξύ αυτών και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης

Αλ. Αθανασιάδης
Αιτία των στιγμών αγωνίας που βιώνουν αρκετοί Ελληνες πολιτικοί αποτελεί η επιλογή τους να εμπιστευτούν τις οικονομίες τους στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα. Τραπεζικοί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ αλλά και μικρότερα ποσά με δικαιούχους πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται αυτή τη...
στιγμή μπλοκαρισμένοι. Η ψυχολογική φόρτιση είναι μεγαλύτερη στις περιπτώσεις όπου, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, κάποιοι έχουν τοποθετήσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακά υποκαταστήματα.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Βάσει της δήλωσης του «πόθεν έσχες» του, έχει 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για έξι κοινούς λογαριασμούς με τη σύζυγό του, με τον μεγαλύτερο εξ αυτών να είναι της τάξης των 917.000 ευρώ. Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης, αφού διαθέτει έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου για τη διασφάλιση των 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.
Σοβαρό αντίκτυπο και στα οικογενειακά εισοδήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι έχει η κυπριακή κρίση, καθώς δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην κυπριακή CPB (πρώην Marfin), με δικαιούχους τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του, συνολικού ύψους 665.397,81ευρώ. Επιπλέον, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν καταθέσεις σε Κύπρου – Λαϊκή:

Μην ξεχνάς λόγω της γερμανικής κυβέρνησης που έχουμε στην Ελλάδα , δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Σιγά μην άφηναν οι βουλευτές - τροϊκανοί να πειραχθούν οι καταθέσεις τους. Για ένα κομμάτι ψωμί πήρε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. ΌΛΑ ΚΑΛΑ για τα παλιοτόμαρα της βουλής.
ο δε χοντροβενιζέλος διατηρεί 7 λογαριασμούς την Κύπρο.
Απλά χαίρομαι με το ότι έρχεται η ώρα. Και όλα αυτά τα καθάρματα βιάζουν την ώρα, όλο και πιο κοντά έρχεται.
Να είμαστε έτοιμοι για όλα. Η ώρα καταφτάνει....