Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ

Σήμερα (χτες) 28/11/2011 ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Πέλλας παρέλαβε την απόφαση 10851/17-10-2011 («Διαύγεια» 23/11/2011!) του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία εξετάζοντας την προσφυγή του συλλόγου μας συμφωνεί με τους λόγους ακυρότητας και ακυρώνει την απόφαση έγκρισης των όρων δημοπράτησης. Ο σύλλογος μας μετά την πολιτική του δικαίωση επήλθε και... η νομική του δικαίωση.
Η προσεκτική ανάγνωση του κειμένου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Με το χρόνο οι θέσεις μας αποδεικνύονται ορθές και εκτίθενται όσοι μεθόδευαν την ιδιωτικοποίηση. Η μάχη αυτή δεν τελείωσε και περιμένουμε από την διοίκηση του δήμου να μεριμνήσει ώστε να διαφυλαχθεί η ορθή δημόσια λειτουργία του ΧΥΤΑ προς όφελος της κοινωνίας. Προσφερόμαστε να βοηθήσουμε στην οργάνωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ αν μας ζητηθεί, και προειδοποιούμε να μην διανοηθεί κανείς να φέρει τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα.
Στο Δήμο Πέλλας τολμήσαμε να αντισταθούμε και να μην παραδώσουμε κοινωνικά αγαθά βορά στο κρατικοδίαιτο κεφάλαιο την χρονική στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία πλανάται όχι ως απειλή αλλά ως ωμή πραγματικότητα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα που εποφθαλμιούν την παράδοση των πάντων στο κέρδος είναι δύσκολος αλλά μπορεί να κερδηθεί. Το αλλοτριωμένο πολιτικό σύστημα επιμένει σε μια αποτυχημένη πολιτική νομοθετώντας χαράτσια και εφεδρείες. Δεν προσφέρουν καμία προοπτική απέναντι στην στημένη χρηματοπιστωτική κρίση. Θυμίζουμε στο Δήμαρχο Πέλλας ότι την ημέρα της απεργίας 19/10/2011 του παραδώσαμε σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τα παραπάνω που περιμένουμε να το εισηγηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ξεκαθαριστεί η θέση των παρατάξεων.
Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1/12/2011 απεργούμε με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια
• στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια.
• Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
• στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραμένουν σε εγρήγορση και ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: