Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα θα διοργανώσουν στην Βέροια το 7ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου. Οι ταινείες θα προβληθούν Σάββατο 26, την Κυριακή 27, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα προβολών είναι...το εξής:

Σάββατο 26
7.30μ.μ Μουσικό Αφιέρωμα: Θα ακουστούν μελωδίες και μουσικές από το γαλλικό κινηματογράφο , αλλά και από Γάλλους Συνθέτες της Κλασικής Μουσικής. Συμμετέχουν: Αναγνώστου Ελένη: τραγούδι, Ριστας Πέτρος: κιθάρα, Δομενικιωτης Δημήτρης: φλάουτο

8.00 μ.μ Les Aventures Extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec / Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ: Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη...(Χώρος Τεχνών)

Κυριακή 27
6.00μ.μ Arthur 3, la guerre des deux mondes / Άρθουρ 3: ο πόλεμος των κόσμων: Ο Μαλτάζαρ παγιδεύει τον Αρθουρ στη γη των Μίνιμοϊ και ταξιδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση, καταλήγοντας στον κόσμο των ανθρώπων. Τότε αναγκάζει έναν πλαστικό χειρουργό να του φτιάξει ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να μπει έτσι στο σπίτι των παππούδων του Αρθουρ. Εκεί ψάχνει για ένα φιαλίδιο που περιέχει το ελιξήριο που χρειάζεται ο Αρθουρ για να επανέρχεται στο φυσικό του μέγεθος. Όταν οι μικροσκοπικοί Αρθουρ, Σελένια και Μπεταμές φτάνουν τελικά στο σπίτι, ο Μαλτάζαρ έχει ήδη αρπάξει το φιαλίδιο. Τώρα πλέον ο Μαλτάζαρ, όντας ήδη πολύ ψηλός, επανδρώνει ένα στρατό γιγάντιων κουνουπιών στο γειτονικό δάσος. Ο Αρθουρ ζητά τη βοήθεια της Βασίλισσας Μπι, της οποίας το μαγικό μέλι είναι αυτό που μπορεί να τον επαναφέρει στο μέγεθός του. Θα είναι όμως αυτό αρκετό για να μπορέσει ο Αρθουρ να βγει νικητής στον πόλεμο των δύο κόσμων; (Χώρος Τεχνών)

8.00μ.μ Les Beaux Gosses / Τα ομορφόπαιδα 2009: Ο Herve και ο Camel είναι δυο φίλοι στην εφηβεία τους. Δεν είναι κι ακριβώς 'ομορφόπαιδα', μιας και το άχαρο της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να συμφιλιωθούν ακόμα με την εξωτερική τους εμφάνιση, και δεν είναι κι ακριβώς δημοφιλείς. Παρόλα αυτά ψάχνουν, απελπισμένα, κορίτσι: κατά προτίμηση την ομορφότερη κοπέλα της τάξης (που, αυτονόητα, προτιμάει τον 'μάγκα' του τμήματος), μα στην τελική είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με... ό,τι κάτσει. Όταν απροσδόκητα η γλυκιά (όσο και κυκλοθυμική) Aurore αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στον Herve, οι ευαίσθητες ισορροπίες, τόσο στην αδερφική φιλία των δύο αγοριών, όσο και στον εσωτερικό κόσμο του Herve, θα διαταραχθούν -όμως αυτές οι νέες ισορροπίες, όσο και αν σε στιγμές τους εκπλήσσουν ή τους πληγώνουν, θα βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές μας να ωριμάσουν και να προετοιμαστούν για την νέα φάση της ζωής τους που τους περιμένει. (Χώρος Τεχνών)

Τρίτη 29
8.00 μ.μ Les Petits Mouchoirs / Μικρά αθώα ψέματα 2010: Υπόθεση: To τραγικό τροχαίο ατύχημα του φίλου τους Ludo δεν εμποδίζει την παρέα μεσηλίκων να ταξιδέψουν στις ακτές της νοτιοδυτικής Γαλλίας για τις προγραμματισμένες, ετήσιες και κοινές καλοκαιρινές τους διακοπές. Μόνο που φέτος ανασφάλειες και ψέματα θα δηλητηριάσουν το κλίμα και θα πυροδοτήσουν απρόσμενες εξελίξεις.. (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)

Τετάρτη 30
7.30 μ.μ Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βέροιας: 1. Un homme et une femme, 2. La vie en rose. Δ/νει: Δήμητρα Ζησέκα, Συνοδεία στο πιάνο: Βαλεντίνη Φωκά (Φουαγιέ Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών).

8.00 μ.μ Villa Amalia: Σαν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, μια νύχτα η Αν βλέπει τον Τομά να φιλάει κάποιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Διαλύει κάθε δεσμό, δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η Villa Amalia (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: