Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Του
Λ. Παπαχρυσοστομίδη

Και μετα , ηρθε το "μετα". Το μετα των συγκεντρωσεων στο Κεραμοποιειο και στο 4 ου δημοτικο σχολειο. Που ενας κοσμος ολο φρεσκαδα, ολο ιδεες , και ζωντανια θελει να συμμετασχει. Με σκεψεις που δεν σκεφτηκαμε, με παθος που δεν περιμεναμε, με αποφασιστηκοτιτα και διαθεση για αμεση δραση.
Απο την αλλη μερα κι ολας, ηρθαν να μας δειξουν...
 περηφανα οτι πληρωσαν μονο τον λογαριοσμο της ΔΕΗ, οχι το χαρατσι, μεσω ΑΤΜ. Να μας πουν οτι καταευχαριστηθηκαν την πρωτη συγκεντωση της ζωης τους στην οποια πηραν μερος. Για τα χαρατσια. Να μας πουν, οχι δεκαδες, που ειμασταν, αλλα και μια πενταδα ναμασταν θα ηταν ευχαριστημενοι, αρκει που γινεται κατι. Να μας πουν οτι ξεκινουν συγκεντρωση και στη δικη τους γειτονια. Και τοσα αλλα...
Εμεις, παλι, λεμε: παρτε πρωτοβουλιες παντου, οργανωστε συγκεντρωσεις στο χωρο σας. Οχι μονο για τα χαρατσια, αλλα για ολα .Διοτι αν ερθουν να μου κοψουν το ρευμα, θα τους πεταξω γλαστρα στο κεφαλι, θα τους δαγκωσω το λαρυγγι ! Αλλα να μεριμνησουμε για την αλληλεγγυη στη γειτονια. Να κοψουμε το χερι οποιου τολμησει να κοψει το ρευμα σε οποιοδηποτε σπιτι,οπως συμπληρωσε φιλη.
Βαλαμε στοιχειωδη οργανωτικοτητα .Οι πολιτες-με χαρα μας-μας ξεπερασαν. Δημιουργωντας τις επιτροπες τους.
Εμεις θαμαστε την Τριτη ωρα 7 μμ ση συσκεψη στο Εργατικο Κεντρο στη συζητηση για την Απεργια της Πεμπτης. Και την Πεμπτη θαμαστε ωρα 9 -30 πμ με τις γειτονιες της Ναουσας στην προσυγκεντρωση στο Διοικητηριο (οπως αποφασιστηκε στη συναντηση του 4 ου δημοτικου). Με συνθημα Αλληλεγγυη- Οχι στα χαρατσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: