Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια για τους "17" της 28ης

Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στον 1ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 17 που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.
Πριν από λίγη ώρα οι δικηγόροι των "17" πραγματοποίησαν...παράσταση στην εισαγγελία ενώ οι μαζικοί φορείς επεδωσαν το κείμενο των υπογραφών που έχει δημοσιοποιηθεί με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, ο Τρ. Μηταφίδης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης,το μέλος της ΕΕ του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Αμανατίδης Γιάννης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ, ο Φραγκίδης Παναγιώτης, μέλος του Γ.Σ. ΕΔΟΘ, ο Θανάσης Αγαπητός, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΟΘ, ο Γιάννης Δελλής μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Παναγιώτης Ξοπλίδης μέλος του Δ.Σ του Σωματείου βιβλίου-χάρτου, ο Δημήτρης Μάνος και ο Θ. Μπαλτάς από τους Διδασκαλικούς Συλλόγους και ο Μ. Λαμψίδης πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας έγινε ενημέρωση για την παράσταση των δικηγόρων στην Εισαγγελία όπου μεταξύ άλλων επεσήμαναν πως οι διώξεις έχουν γίνει για πολιτικούς λόγους ενώ τόνισαν τα συνταγματικά και νομικά κενά της υπόθεσης. Ανέφεραν ακόμη πως είναι άξιο λόγου το ότι οι αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας και επέλεξε να "στήσει" τη δικογραφία ένα μήνα αργότερα μέσω "κομμένων και ραμμένων" βίντεο.

Οι "εξηγήσεις" που καλούνται να δώσουν οι 17 στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται το Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια: