Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Άλλο ένα σκληρό πλήγμα δέχτηκαν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου κανένας ιδιώτης ιατρός δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Η σχετική εξέλιξη ήρθε μετά από... σχετικές αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)». Μάλιστα, η "σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή της αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα" αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Το μαντάτο αυτό ανακοινώθηκε, μάλιστα, την ίδια ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε και η εφαρμογή του απάνθρωπου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για το πρώτο κύμα των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων!

Έτσι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς, μετά τα τσεκούρια των απανωτών, και σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικών, περικοπών (δώρα, κίνητρο απόδοσης, ενιαίο μισθολόγιο)!!! Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και για τους 20.000 "έφεδρους"!!!

Έτσι οι κυβερνήσεις του Μνημονίου, κατάφεραν όχι απλά να φτωχοποιήσουν το δημοσιουπαλληλικό κόσμο, αλλά και να θέσουν μείζονα ζητήματα δημοσίας υγείας, καθώς την ίδια στιγμή που κάνουν στάση πληρωμών στις συμβάσεις του ΟΠΑΔ, πληρώνουν στο ακέραιο και πάντα στην ώρα τους τόκους και τα χρεολύσια του δημοσίου χρέους...


ΙΣΚΡΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗΚΑΙ ΕΣΧΟΣ ΓΙΑ ΑΑΥΤΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΗΟΙ ΥΠΑΛΟΙΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ