Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΧΑΪΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Επίσκεψη στην Ημαθία, στα πλαίσια της οργανωτικής προετοιμασίας του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», πραγματοποίησε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο βουλευτής Χανίων και στέλεχος του κόμματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στα πλαίσια της οποίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο καφέ «Ερατεινόν», στη Βέροια.
Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση στην πορεία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», που πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αναφέροντας πως παρά τα όποια προβλήματα, έχει καταφέρει να οργανωθεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.
Όπως σημείωσε, στην προσπάθεια της προέδρου του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη και των χιλιάδων στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., προέκυψαν πολλά εμπόδια, αλλά και «πόλεμος» από τα κόμματα του δικομματισμού που δεν επιθυμούν κόμματα που απειλούν να μπουν «σφήνα» στα σχέδιά τους.

Σχετικά με την πολιτική πρακτική, σχολίασε πως η «Δημοκρατική Συμμαχία» έχει σταθερές απόψεις και δεν επιδιώκει σε καμία περίπτωση να «χαϊδέψει» αυτιά, ούτε κάνει «κωλοτούμπες», όπως τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το κόμμα είχε από την αρχή ταχθεί υπέρ της συναίνεσης στις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος, ενώ εκτίμησε ότι στη συζήτηση του προϋπολογισμού θα δουν οι πολίτες του «χαμαιλεοντισμούς» των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχολίασε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτωβρίου και να ασκήσει κανονικά διοίκηση.

Για τον χρόνο των εκλογών εκτίμησε πως θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τον Φεβρουάριο – Μάρτιο και πάντως όχι πριν το καλοκαίρι, ενώ σχολιάζοντας την στάση της ΝΔ τις ημέρες πριν και μετά την κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς από τη στιγμή που θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να αυτοδιαγραφεί, αφού και την Ντόρα Μπακογιάννη την διέγραψε επειδή είχε ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του Μνημονίου, με γνώμονα τον οικονομικό κίνδυνο που υπήρχε για την Ελλάδα.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο Χανιώτης βουλευτής, εμφανίστηκε καυστικός και απέδωσε τα χαμηλά νούμερα σε τέσσερεις λόγους: Στην έλλειψη λεφτών (αναφέροντας πως αν είχε το κόμμα λεφτά θα τους έδειχνε στο 8%...), στην μη υψηλή αναγνωρισιμότητα του ονόματος του κόμματος (δεν συνδυάζει ο κόσμος το όνομα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» με το πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη), στα δίκτυα και τις επαφές των στελεχών των παλιών κομμάτων (έχουν μηχανισμούς και κύκλο) και, τέλος, στο γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ. απευθύνεται στη λογική και όχι στο θυμικό (δεν λέει αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι πολλοί), εκφράζοντας την ελπίδα πως, τελικά, οι αναποφάσιστοι θα ακούσουν την φωνή της λογικής και θα στηρίξουν το κόμμα.

Για την στάση που πρέπει να δείξει η Ελλάδα απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της ανέφερε πως θα πρέπει να είναι σθεναρή και με το κεφάλι ψηλά, ως ίσοι προς ίσοι, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της Ημαθίας, σημείωσε πως κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η αγροτική οικονομία, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων έχει φτάσει στα «τάρταρα». Όπως ανέφερε, τέλος, ο κ. Μαρκογιαννάκης, τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Ημαθία η Νίκη Αραμπατζή, αρμόδια του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»


πηγή: http://www.inveria.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: