Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

KEEΡΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΚΘ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
Η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση των νοσταλγών της χούντας και των υμνητών της 4ης Αυγούστου του Μεταξά, των στελεχών του... ΛΑ.Ο.Σ, είναι μια πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών που καταχτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες. Η είσοδος του στην πραξικοπηματική συγκυβέρνηση των Τραπεζιτών θα σημάνει πίεση για να ενισχυθούν τα ρατσιστικά μέτρα, για να δυναμώσει η συνεργασία των φασιστών με την Αστυνομία στις γειτονιές.

Η «νέα» κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας και αναζητά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Επιχειρεί να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Οι μετανάστες ενοχοποιούνται από τις κυβερνήσεις για την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές με δηλώσεις υπουργών που τους φορτώνουν την άνοδο της ανεργίας, της φτώχειας, της εγκληματικότητας, της κατάρρευσης των δεικτών υγείας και του επιπέδου της παιδείας την ώρα που οι ίδιοι με την πολιτική των Μνημονίων σπέρνουν παντού την εξαθλίωση εκατομμυρίων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το ΛΑ.Ο.Σ άνοιξε το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων και η υπουργοποίηση τους τώρα θα τις δυναμώσει. Η Αστυνομία κάνει πλάτες στις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που οργανώνουν πογκρόμ στις γειτονιές. Στις 2 Δεκέμβρη, ακροδεξιοί προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν το απειροελάχιστο δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές και πρόσβασης στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.

Αντί οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση των μεταναστών και σε απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες χτίζουν φράχτες θανάτου στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ συμμετέχουν στις δολοφονικές περιπολίες της FRONTEX.
Γι αυτό όλοι μαζί, θα δώσουμε την απάντηση με τους κοινούς μας αγώνες. Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΕΜΕ Θεσ/νικης καλούν στη συγκέντρωση της Πανεργατικής Απεργίας, την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στις 10.30 στο ΕΚΘ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν το συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στην Καμάρα 2μμ που διοργανώνεται από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Ένωση Μεταναστών Εργατών, τη συνέλευση μεταναστών - μικροπωλητών και άλλες κινήσεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: