Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Ακατανόητη η παρέμβαση Τσαβδαρίδη υπέρ ακτημόνων στο έλος Κλειδίου

Με έκπληξη διαβάζω την ανακοίνωση του βουλευτή Ημαθίας Λαζ. Τσαβδαρίδη ότι θα θέσει σήμερα στον υπουργό Γεωργίας που θα συναντήσει το θέμα των ακτημόνων της περιοχής Πλατέος που οι εκτάσεις βρίσκονται στο έλος Κλειδίου.
Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης ως αντιπεριφερειάρχης εδώ και δυόμιση χρόνια αλλά και ως νομάρχης γνωρίζει την παράνομη φάμπρικα που έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες στο έλος Κλειδίου όπου...
 μόνο ακτημονική καλλιέργεια δεν συντελείται. Οι κατά δήλωσή τους "ακτήμονες", που μόνο ακτήμονες δεν είναι, εδώ και χρόνια έπαιρναν τις χιλιάδες στρέμματα του έλους Κλειδίου και τις υπενοικίαζαν στους καλλιεργητές ρυζιού της γειτονικής Χαλάστρας και μοίραζαν το χρηματικό ποσό των ενοικίων.
Η τακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ως και τρεις ακτημονικοί σύλλογοι στα χωριά του πρώην δήμου Πλατέος και να φτάσουμε στο σημείο να υποβληθούν και μηνύσεις μεταξύ τους!!
Δεν μπορώ να αντιληφθώ την σκοπιμότητα της παρέμβασης του βουλευτή της ΝΔ και σε τί ακριβώς θέλει να συμβάλει. Ο Τσαβδαρίδης με την εμπλοκή του στο θέμα αυτό είναι προφανές ότι πέφτει σε λούμπα που του έχουν στήσει κάποιοι καλοθελητές που θέλουν να συνεχιστεί το πάρτι στις ακτημονικές εκτάσεις.
Οι εκτάσεις αυτές θα πρέπει να διανεμηθούν στους πραγματικά ακτήμονες ώστε να πάψουν να υφίστανται τέτοια φαινόμενα.