Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΘΗΝΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-  Αθήνα 15/5/2013
ΝΑ ΣΥΓΚΛHΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Ζητώ την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για να παρθεί απόφαση κατά της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών της ΟΛΜΕ.
Στην επιστράτευση των καθηγητών ...
είναι ώρα να απαντήσουμε με τη μεγαλύτερη συστράτευση δράσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος για να την ματαιώσουμε στη πράξη. Με Γενική Απεργία από την Παρασκευή 17 Μάη, με παρουσία στις πύλες των σχολείων. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουν οι επιστρατευμένοι: η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΝΟ και οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να κατεβάσει τους διακόπτες. Η κυβέρνηση της επιστράτευσης πρέπει να γίνει παρελθόν.
Το πολιτικό τόξο που στρέφει τα βέλη του κατά του δικαιώματος της απεργίας δεν αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία έστω και αν τα κακόφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι επιστρατευμένες σφιγμομετρήσεις επιχειρούν να εμφανίσουν την ετοιμόρροπη κατασκευή που αυτοαποκαλείται συγκυβέρνση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως διαθέτουσα την νομιμοποίηση της κοινής γνώμης.
Ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν καρικατούρες λογικής σαν τους Κρανιδιώτηδες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρό για την πολυπόθητη σε αυτούς ανασυγκόλληση της δεξιάς πολυκατοικίας με την άμεση όσμωση με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πολέμιους της απεργίας των καθηγητών.
Οι σύμμαχοι του Σαμαρά, οι υπουργοποιημένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, διαπράττουν ένα από τα πιο χυδαία ξεπουλήματα των δικαιωμάτων μας με αντάλλαγμα την παραμονή τους στους υπουργικούς θώκους. Είναι οι ίδιοι που καταπίνουν την αναβολή κατάθεσης του δήθεν αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για να συνεργαστούν με περισσή ομοθυμία κατά των απεργών καθηγητών με το διευρυμένο αντιαπεργιακό μέτωπο τους να συμπεριλαμβάνει την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Δεν περιμένουμε να τους θυμίζει οτιδήποτε πλέον το όνομα Νίκος Τεμπονέρας, ο εκπαιδευτικός που δολοφονήθηκε από το νεοδημοκράτη Καλαμπόκα στη πύλη του σχολείου της Πάτρας υπερασπιζόμενος τους μαθητές από τους τραμπούκους που επιτέθηκαν στη κατάληψη των μαθητών.
Οι θρασύτατοι γκαιμπελίσκοι του Σαμαρά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους μαθητές που έχουν όνειρα και τα κάνει τάχα εφιάλτες η απεργία των καθηγητών! Είναι οι ίδιοι που ρήμαξαν τα όνειρα της νεολαίας στέλνοντας το 67% στην ανεργία. Είναι οι ίδιοι που ρήμαξαν το πανεπιστήμιο με τα κλεισίματα τμημάτων. Το έκαναν άπιαστο όνειρο για τους νέους που οι γονείς τους έχασαν δουλειές και μισθούς αφού εστίες συγγράμματα, σίτιση όλα σφαγιάστηκαν. Το όνειρο γίνεται εφιάλτης από τις ίδιες τις εξετάσεις-σφαγείο, ένα πραγματικό κόσκινο ταξικής επιλογής. Αντί για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στα ΑΕΙ έχουμε ένα σύστημα που εξοντώνει και τολμάνε το κοράκια της κυβέρνησης να κατηγορούν τους απεργούς ότι αδιαφορούν για τους μαθητές. Την δικιά τους αποτυχία να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στη γνώση και τη ζωή από το ίδιο το σάπιο σύστημα τους που στηρίζεται στο κέρδος επιχειρούν να τη φορτώσουν στις πλάτες των απεργών καθηγητών, των μόνων που διασώζουν την εκπαίδευση με το δικό τους φιλότιμο και τη καθημερινή αυτοθυσία σε ένα πλαίσιο που εξοντώνει την δημιουργικότητα και τη δίψα για γνώση.
Είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν τις δαπάνες για την παιδεία για να διασώσουν τους φίλους τους Τραπεζίτες με τα Μνημόνια. Είναι οι ίδιοι που στην Αθήνα σχεδιάζουν να αφήσουν γειτονιές ολόκληρες χωρίς σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς με τις συγχωνεύσεις.
Η κατάργηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία από μια κυβέρνηση που με το Μνημόνιο σπέρνει τη φτώχεια και τις περικοπές διαλύει τη δημόσια παιδεία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Καλούμε σε έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβούλιου της Αθήνας ώστε να πάρουμε απόφαση κατά της επιστράτευσης αλλά και συστράτευσης με τους απεργούς της ΟΛΜΕ.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: