Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΣΕΚ-ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2013, 16-19 ΜΑΗ, ΑΣΟΕΕ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ;

 
Ο Μαρξισμός 2013 είναι ένα τετραήμερο με συζητήσεις και ιδέες
για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτές τις μέρες που κορυφώνεται η μάχη κατά της επιστράτευσης της απεργίας των καθηγητών, η συζήτηση για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα της αριστεράς και του εργατικού κινήματος να....
χαράξουν την δικιά τους εναλλακτική στρατηγική και τακτική απέναντι στην χρεοκοπημένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεπροβάλλει επιτακτικά.
Στην Ελλάδα, δίνουμε φοβερές μάχες πάνω από τρία χρόνια τώρα ενάντια στις τροϊκανές κυβερνήσεις και τα μνημόνια τους, αλλά και ενάντια στην προσπάθεια να μας διασπάσουν ανάλογα με το χρώμα, το φύλο ή την καταγωγή μας. Φέτος, η 19 Γενάρη έγινε ορόσημο στην πάλη για να μην μας γυρίσουν πίσω στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο Ολοκαύτωμα. Από την Αίγυπτο και την Τυνησία μέχρι την Ισπανία και την Πορτογαλία εκατομμύρια ξεσηκώνονται ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα. Όσοι ισχυρίζονται ότι οι επαναστάσεις και η σοσιαλιστική προοπτική ανήκουν στο παρελθόν διαψεύδονται καθημερινά.
Όπως κάθε χρόνο, ακτιβιστές από όλους τους χώρους και από όλους τους αγώνες και τα κινήματα θα ανταμώσουμε το Μάη στον Μαρξισμό 2013, θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε τις ιδέες της νίκης και της ανατροπής.
Καλεσμένος από τη Βρετανία είναι ο Αλεξ Καλλίνικος, ηγετικό στέλεχος του SWP , συγγραφέας και αναλυτής των οικονομικών εξελίξεων και ο Ρόνι Μαργκόλις από τη Τουρκία και ο Ντίνος Αγιομμαμίτης από την Κύπρο.
Εντυπωσιακή είναι η συζήτηση για την αριστερά και τις προοπτικές με ομιλητές από ένα μεγάλο φάσμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντιπαράθεση πάνω στις στρατηγικές επιλογές είναι στο κέντρο των συζητήσεων. Συμμετέχουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Μαρία Στύλλου, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Άγγελος Χάγιος, ο Πάνος Γκαργκάνας, ο Χρήστος Κεφαλής, ο Χρηστος Μπίστης, ο Παναγιώτης Σωτήρης, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Δημήτρης Σαραφιανός.
Στις συζητήσεις συμβάλλουν πανεπιστημιακοί και ιστορικοί όπως ο Γιώργος Ρούσσης, ο Προκόπης Παπαστράτης, ο Μιχάλης Λυμπεράτος, ο Σταύρος Μαυρουδέας, ο Σπύρος Μαρκέτος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Δημήτρης Λιβιεράτος, ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Λέανδρος Μοπόλαρης.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινοτήτων όπως οι εργαζόμενοι από τη Μανωλάδα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα, Εντμοντ Γκούτι και Ιλσα Μανε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αλβανών μεταναστών, η Ραμπάπ Χασάν, Αιγυπτιακή Κοινότητα.Μαζί τους στελέχη της ΚΕΕΡΦΑ, όπως ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Συμβάλλει στις συζητήσεις επίσης ο Κώστας Αρβανίτης,δημοσιογράφος και ο Μωυσής Λίτσης, ΔΣ ΕΣΗΕΑ.
Συμμετέχουν συνδικαλιστές όπως ο Νίκος Φωτόπουλος..
Θα υπάρχει συναυλία το Σάββατο βράδυ με τοςυ ENCARDIA, Περικλή Λορίδας και οι εραστές του ονείρου, Νατάσα Παπαδοπούλου και ΕΣΕΛΟΝ. Την Παρασκευή βράδυ θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία-η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικάνικου ριζοσπαστισμού»
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραήμερου φεστιβάλ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ2013
Επικοινωνία για συνεντεύξεις:Πέτρος Κωνσταντίνου, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: