Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Καλλιτέχνες, μουσικοί, ακτιβιστές ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί, Τεχνόπολη-Γκάζι,Κυριακή 14 Οκτώβρη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2μμ-3μμ. Έναρξη με έκθεση φωτογραφίας-αφίσας και καλλιτεχνικά δρώμενα με την Διαδραστική ομάδα θεάτρου Ψ. Ομάδα γκράφιτι θα βρεθεί σε δράση…
 
3μμ. Στη σκηνή μπροστά από τον 9.84 αρχίζει η συζήτηση με θέμα «Η πάλη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό τη δεκαετία του 30 και σήμερα»
 
Ομιλητές: Ιάσωνας Χανδρινός, ιστορικός, Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός-πανεπιστημιακός,Θανάσης...
Καμπαγιάννης, συγγραφέας-ιστορικός, Μάριος Λώλος, πρόεδρος Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος
 
5.30μμ. Αρχίζει η Πανελλαδική Συνέλευση.
Εισηγήσεις από το συντονιστικό: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,Τζαβλέντ Ασλάμ, πρόσεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά-ΔΣ ΟΙΕΛΕ, Εμυ Τζίβα, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος.
Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν ακτιβιστές, συνδικαλιστές, φοιτητές, μαθητές ,μετανάστες, καλλιτέχνες, κόσμος που έχει πάρει μέρος στις δεκάδες τοπικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ από όλη την Ελλάδα. Είναι μια ανοιχτή συνέλευση με συμμετοχή κόσμου από συνδικάτα, τοπικές κινήσεις, λαϊκές συνελεύσεις, δημοτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Συζητάμε για την οργάνωση της μάχης ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί, πώς θα τους σταματήσουμε, με ποιους στόχους και αιτήματα, με ποιες συνεργασίες. Μπροστά είναι ο σταθμός της28ης Οκτώβρη, η σύνδεση με τις απεργίες ενάντια στα μέτρα λιτότητας, η πάλη για να σταματήσουμε τις επιθέσεις και τα πογκρόμ των νεοναζί και του Δένδια στις γειτονιές, ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το άσυλο στους πρόσφυγες.
 
- Στις 8μμ,παράλληλα με τη συναυλία θα υπάρχουν προβολές βίντεο από τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, από την ιστορία του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: