Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Θα πάει στο κάλεσμα του ΕΚ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- Ανακοίνωση

Λ. Παπαχρυσοστομίδης
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, όπως τόσα χρόνια ζητούσε η "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία".
 
Μακάρι αυτό να γινόταν σαν αυτονόητη, τοπική πρωτοβουλία, άσχετα από εκλογικά αποτελέσματα και κεντρικούς σχεδιασμούς.
Έχουμε επίγνωση των πραγμάτων, αλλά οι καιροί κάθε άλλο παρά επιτρέπουν αυτή να σταθεί ανασταλτικός παράγοντας σε οποιδήποτε προσπάθεια ενότητας και... αγώνα ενάντια στην ολέθρια πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Έτσι, και παρά το ερώτημα αν την σύσκεψη την καλεί το ΕΚΝ ή το ΠΑΜΕ, εμείς θα παραβρεθούμε σ' αυτήν, αφού οι στόχοι πάλης που μπαίνουν είναι κοινοί για τους δυο μας και όλη την τοπική κοινωνία. Προτείνουμε, επιπλέον, τη δημιουργία διαρκούς συντονιστικής επιτροπής αγώνα. Ανοιχτή όχι μόνο σε θεσμικούς φορείς αλλά και σε κάθε συναγωνιστή. Όπου να συζητούνται, να συναποφασίζονται και να υλοποιούνται μια σειρά μάχες που πρέπει να δοθούν. Για τη σωτηρία του λαού μας και τη νίκη των εργαζομένων. Αμεσοδημοκρατικά, με ισοτιμία και αλληλοσεβασμό.
Με αυτό το σκεπτικό και προϋποθέσεις καλούμε και εμείς κάθε είδους συλλογικότητα και συναδέλφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη της Τρίτης, ώρα 8 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο Νάουσας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ή άμεση δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με συντονιστικές επιτροπές, πρωτοβουλίες κλπ. Αυτά είναι μορφώματα αριστερά, και οδηγούν στη "γραφειοκρατικοποίηση" των κινημάτων,

η άμεση δημοκρατία, είναι η διαδικασία που επιτρέπει μέσα από την συνέλευση των ενεργών πολιτών, να καταλήξει σε ομόφωνη αν είναι δυνατόν απόφαση, κι σεβασμό στην εκάστοτε μειονότητα-μειοψηφία άποψη.

Οι συνελεύσεις αυτές μπορεί να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας, ή "εκπροσώπους" [όχι αντιπροσώπους], ανακλητούς ανα πάσα στιγμή από το σώμα της συνέλευσης.Αυτοί πειθαρχούν κι εκτελούν χωρίς καμία παρέκλιση τις αποφάσεις της συνέλευσης.

Παράλληλα η α-δ στηρίζεται στα ενεργά μέλη της κι όχι σε ιντρούκτουρες, καθοδηγητές πρωτοπόρους, μίας οποιασδήποτε "ιδεολογικής" πλατφόρμας-κόμματος.

Από αυτή τη έννοια το κάλεσμα του ΕΚ είναι ένα κάλεσμα γραφειοκρατικής οργάνωσης, καθοδηγούμενης από το ΚΚΕ, και η Ανεξ Πρωτοβουλία καλλιεργεί αυταπατες στον κόσμο της εργασίας ότι για το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι αμεσοδημοκρατική διαδικασία.Το "ΚΚΕ" έχει τόση σχέση με την άμεση δημοκρατία όσο και η Χρυσή Αυγή με το σεβασμό στη διαφορετικότητα...

Αυτό είναι η στρεβλή αντίληψη της άμεσης δημοκρατίας ή σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού.