Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

παρέμβαση- Αίτιοι και υπαίτιοι

του
Γρ. Σακαλή...
Λάβρος ενάντια στα κακώς κείμενα στο χώρο της Παιδείας εμφανίστηκε στα κανάλια και σε όλα τα media ο αρμόδιος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος.



Είναι λέει πολλά τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. Ποιος όμως τα έκανε τόσα; Μήπως φύτρωσαν από μόνα τους; Δικοί ...
τους λόγοι, κομματικοί και πελατειακοί μας φέρανε εδώ. Γι’ αυτό τίποτα, κουβέντα, τσιμουδιά για τις ευθύνες, για τους υπαίτιους της κατάντιας γενικά στην Παιδεία.


Το πρόβλημα είναι, λέει, οι πελατειακές σχέσεις που υπάρχουν στο χώρο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. λόγω της παρουσίας των φοιτητών στις εκλογές των καθηγητών και των Πρυτάνεων. ¨Οι παρατάξεις δεν θάχουν πια λόγο¨. ¨Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας¨. ¨Χρειάζεται αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου¨.


Ποιος τους εμπόδισε και ποιος τους εμποδίζει τόσα χρόνια να το αναβαθμίσουν;


Μήπως αφήνουν επίτηδες το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να τσαλαβουτά μέσα στη μιζέρια, για να ρθουν μετέπειτα τα μεγάλα ξένα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια όπου θα σπουδάζουν οι έχοντες και κατέχοντες, τα παιδιά των πλουσίων; Μήπως θα υπάρχουν πτυχία α΄ και β΄ διαλογής, ανάλογα με το χρήμα που διαθέτει κάποιος;


¨Η χώρα χρειάζεται ισχυρά και ανταγωνιστικά Α.Ε.Ι.¨.


Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και πατριωτική κυβέρνηση που θα βάλει τις βάσεις για μια αναγέννηση της χώρας μας, αφού απαλλαχτούμε από τους σημερινούς υπηρέτες της τρόικας και όλου του χρηματοπιστωτικού μπλοκ της Ευρώπης. Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να κάνει και σωστά Πανεπιστήμια και σωστά σχολεία και σωστά Νοσοκομεία για όλους, όχι για λίγους. Να φέρει την ανάπτυξη, να βρουν δουλειά οι νέοι, να ζωντανέψει ο τόπος.


Η σημερινή κυβέρνηση δεν προήλθε από παρθενογένεση. Έχουν μεγάλη προϊστορία τα στελέχη της και μάλιστα αρκετά απ’ αυτά έχουν συγκεκριμένο παρελθόν. Μ’ αυτούς στο πηδάλιο βαδίζουμε σε άνυδρη έρημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: