Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να γίνει "αντρεϊκό" ΠΑΣΟΚ

Σημειολογικά η αφίσα παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου. Εξ άλλου, τα μέλη του "Νέου Αγωνιστή" δηλώνουν ένθερμοι οπαδοί της περιόδου εκείνης και θεωρούν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ως τον μέγιστο πολιτικό της νεώτερης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.
Η αφίσα διαφημίζει την κοινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νέο Αγωνιστή που θα γίνει την 3η Σεπτεμβρίου 2012. Μια ημερομηνία σημαδιακή αφού την ημέρα αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει ...γενέθλια.

Γράφω τα παραπάνω γιατί...
πιστεύω ότι το ζήτημα δεν κινείται στη σφαίρα της παραπολιτικής αλλά είναι ουσίας. Αφορά στην ουσία της πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον με γοργούς ρυθμούς μετατρέπεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα με την πλήρη συμφωνία της ηγετικής του ομάδας.

Όσοι ακόμα βαυκαλίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σε πολιτικές που θα ανατρέψουν το σύστημα, θα ανατρέψουν τον καπιταλισμό, θα απογοητευθούν πολύ σύντομα.
Όσοι ακόμα επιμένουν να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τα μέσα γρήγορα, θα δουν την πόρτα της εξόδου, αφού είτε θα ληφθούν διοικητικά μέτρα, είτε θα περιθωριοποιηθούν πολιτικά.

Η αντίδραση Μητρόπουλου στις απόψεις που εδώ και χρόνια υποστηρίζει το Αριστερό Ρεύμα είναι χαρακτηριστική. Η συνάντηση Τσίπρα Πέρες και κυρίως η μετέπειτα διαχείρισή της είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό δείγμα της συμπεριφοράς της ηγετικής ομάδας που θέλει διακαώς να "κατακτήσει" ένα νέο προφίλ αποδεκτό τόσο από τους εγχώριους όσο και τους διεθνείς παράγοντες που ανησυχούν για τα συμφέροντά τους στη χώρα.

Και το "δυστύχημα" είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιδίωξή της να καταστεί Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μεταλλαχθεί σε ΠΑΣΟΚ ,αλλά δυστυχώς θα είναι μια θλιβερή καρικατούρα του...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ανοήσιες είναι αυτά που γράφεις ,σε όλο τους το μεγαλείο τη σχεση έχει η κοινωνική απελευθέρωση και η λαική κυριαρχία με το καπιταλιστικό σύστημα.
Στόχος όραμα και προοπτική μας είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σύριζα Κύπρου

Ο ΠΑΝΟΣ & Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ... είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των αριθμών των δύο εκλογών, πήρε πάνω από 1 εκατομύριο πρώην φανατικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έφτασε εκεί που έφτασε. Από 5% στο 28%. Το, ΠΑΣΟΚ-ο-ΡΙΖΑ του το έχω αποδώσει από τις 18 Ιούνη. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι σε ένα -έστω 8/9% αριστερούς μπορούσε να απευθυνθεί αριστερίζων αλλά σε υπερ-πλειοψηφία πασόκων εντός ΣΥΡΙΖΑ πλέον, μάλλον τον καταπίνει η πράσινη χολέρα??? Σαν να έχεις τον Ολυμπιακό με πέντε παίκτες, να μεταγράφεις 23 Παναθηναϊκούς και να περιμένεις να κάνεις κουμάντο ως γάβρος ... Καλά, ... Άντε Γειά !!!!

αριστερός Ε είπε...

Δε γράφει ανοησίες, απλά εσύ που υπογράφεις ως Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σύριζα Κύπρου είσαι ανιστόρητος. Το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση ήταν το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία για την εξουσία. Επίσης ανόητο (και πασόκικο) είναι το ύφος που δε δέχεται καμιά κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι όποιος τολμήσει να μην συμφωνεί ή μαλάκας είναι ή παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς. Μια από τις συνέπειες η άσχημη κατάσταση του λαϊκού κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ ΄΄ηταν ένα λαικό κίνημα. Τώρα δεν είναι ούτε το ένα,ούτε το άλλο. Νομοτελειακά την θέση του την πήρε ο συριζα .Ιστορική αναγκαιο΄τητα της εποχής. Που είναι το παράξενο και το μεμπτό; Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι : να εμποδισει το ξεπούλημα της ελλάδας στο ΔΝΤ, να αναδιαμείνει το εισόδημα με μέτρα υπέρ του λαού, να απκρούσει την φασιστική απειλή. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ -ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ όλο τον προοδευτικό χώρο: απο δημοκρατες σοσιαλιστές έως κομμουνιστές . Αυτό είναι σήμερα ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργήθηκε όχι τόσο από επιλογή ,αλλά απο ιστορική αναγκαιότητα . Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική του στύλ : γίνεστε πασοκ , αχ τι κακό ,αχ τι κακό. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 5% ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 27% ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.