Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το θερινό Μαθηματικό σχολείο


Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποίησε στο διάστημα από 5 μέχρι 11 Αυγούστου 2012 το 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στη Βέροια.
 
Οι μαθητές, που προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας, διέμειναν στο...
Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», ενώ το σχολείο παρακολούθησαν και πολλοί μαθητές από την Ημαθία.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η λειτουργία του Σχολείου υπήρξε αφορμή για να επισκεφθούν τον τόπο μας αρκετές οικογένειες και να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Βέροιας και της Νάουσας αυτό το διάστημα. Μερικές μάλιστα συνδύασαν τις επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή με την ενασχόληση των παιδιών τους και με άλλες παράλληλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα που «έτρεχε» αυτό το διάστημα η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Τα μαθήματα γίνονταν το πρωί στο 1ο Λύκειο Βέροιας, καθημερινά σε 5 διδακτικές ώρες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που δίδαξαν, είχαν την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ειδικευμένων συνεργατών του Παραρτήματος Ημαθίας.
Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ κ. Στέλιος Μιόγλου μίλησε για θετικό απολογισμό του σχολείου, ευχαρίστησε τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος, εξήρε τη στάση τους, ευχαρίστησε τους διδάσκοντες, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά, τις ομαδάρχισσες των παιδιών, που δούλεψαν ακούραστα, αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης (ΟΕΦΕ και Σύλλογο Φροντιστών Πέλλας και Κιλκίς) και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο του 2013.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Κώστας Αμπατζίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Πέλλας και Κιλκίς κ. Κώστας Αθανασιάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ημαθίας κ. Νίκος Ρουσάκης, οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση των φορέων τους στο θεσμό και στο έργο του Καλοκαιρινού σχολείου, που πρωτοπόρα καθιέρωσε στη χώρα μας το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ.
Τέλος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΕΜΕ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, εξήρε τη σημασία του Καλοκαιρινού Σχολείου τόσο για τους μαθητές όσο και για την τοπική κοινωνία και προανήγγειλε τη σύνδεση του Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου της Ημαθίας με τα διάσημα Μαθηματικά Σχολεία Kolmogorov της Ρωσίας, λέγοντας πως η Μαθηματική Εταιρεία εργάζεται σ’ αυτό το ζήτημα με την πίστη ότι η προσφερόμενη Μαθηματική Εκπαίδευση στους μαθητές του Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου θα γίνει ακόμη υψηλότερου επιπέδου.
Είναι γεγονός πως οι μαθητές και οι γονείς τους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την εκπαιδευτική πληρότητα του Καλοκαιρινού Σχολείου (διδασκαλία, σημειώσεις, ύλη) όσο και για το επίπεδο φιλοξενίας που παρασχέθηκε. Μάλιστα πολλοί γονείς και μαθητές δήλωσαν και εκ των υστέρων γραπτά αυτή τους την ικανοποίηση, παρακινώντας και άλλους να συμμετέχουν στο επόμενο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: