Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τον Δήμαρχο Λαγκαδά

Ανακοίνωση για την κινητοποιήση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Δημαρχείο Λαγκαδά εξέδωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση Θεσσαλονίκης.

Το συνδικαλιστικό σχήμα "χαιρετίζει την κινητοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ που με τη... μαζική παρουσία και αποφασιστικότητά τους ακύρωσαν στην πράξη την προσπάθεια εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες στο δήμο Λαγκαδά."

Ακόμη καταγγέλλει τον Δήμαρχο Λαγκαδά πως προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού με την παρουσία «εξαγριωμένων δημοτών», που προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο συνδικαλιστών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, την ΑΔΕΔΥ ,την ΕΔΟΘ, αλλά και βουλευτών της Αριστεράς από το νομό.

"Η Αυτόνομη Παρέμβαση μαζί με τους εργαζόμενους θα περιφρουρήσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχονται από τους δήμους και θα αντιδράσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια ιδιωτικοποίησής τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα εργατικά – λαϊκά στρώματα .Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς, όπως της καθαριότητας." τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: