Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-Για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενωτικές διεργασίες του χώρου της αριστεράς

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε σε προκλήσεις διμερών ή πολυμερών συναντήσεων με άλλα κόμματα και κινήσεις της αριστεράς, αλλά και με δυνάμεις από τον ευρύτερο αντιμνημονιακό - αντινεοφιλελεύθερο χώρο. Αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλίες του...Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, της ΕΔΗΚ και της Ενωτικής Κίνησης.
Και στις τρεις συναντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάρει εδώ και καιρό ενωτική πρωτοβουλία, έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης την πρότασή του, για τη δημιουργία πλατιού αντιμνημονιακού αντινεοφιλελεύθερου μετώπου, που να καλύπτει ευρύ φάσμα δυνάμεων. Από τις δυνάμεις της ιστορικής αριστεράς -κοινοβουλευτικής και μη-, της ριζοσπαστικής οικολογίας, έως τις δυνάμεις, που με φερέγγυο και συνεπή τρόπο διαχωρίζουν τη θέση τους από τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης, ότι η πρότασή του αφορά τόσο το κοινωνικό πεδίο (κοινές δράσεις ενάντια στα χαράτσια, υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, της δημόσιας υγείας και παιδείας, των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών κ.α.), όσο και το πολιτικό πεδίο, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ακύρωση των μνημονίων, την άρνηση της νέας -καταστροφικής για εργαζόμενους και άνεργους-, δανειακής σύμβασης, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν, επίσης, τη σημασία των δικτύων αλληλεγγύης και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών αντίστασης και ανυπακοής σε όλα τα επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει με βάση τις προγραμματικές του επεξεργασίες και τις εναλλακτικές του προτάσεις, να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επίθεση που δέχονται τα φτωχά, τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.


TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: