Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΦΕΡΕ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Τη λήψη μέτρων προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, φέρνοντας μάλιστα...το θέμα στη Βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «τα κρούσματα διαρρήξεων και παραβιάσεων της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών σε σπίτια και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο στα μεγάλα αστικάκέντρα, αλλά και στην περιφέρεια».

Σημειώνει δε ότι «όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, καταγράφονται ολοένα και συχνότερα περιστατικά «μικροεκληματικότητας» και διαρρήξεων, ενώ η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται πιο επισφαλής». Μάλιστα, τονίζει ότι «αρκετοί πολίτες νιώθουν να εμπεδώνεται στις τοπικές κοινωνίες, ακόμα και στην περιφέρεια, ένα αίσθημα ανασφάλειας, ώστε περιορίζουν ακόμα και τις δραστηριότητές τους, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες».

Ενδεικτικά επισημαίνει ότι «η «μόδα» των διαρρήξεων των αυτοκινήτων έχει ενταθεί εδώ και τρία χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται νέα έξαρση», ενώ «αμείωτης συχνότητας παραμένουν βεβαίως και οι διαρρήξεις σε σπίτια εντός πόλεων, αλλά και σε εξοχικές κατοικίες». Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκαν στην Αττική 9.228 κλοπές και διαρρήξεις από Ι.Χ. αυτοκίνητα». Ωστόσο, αναφέρει ότι «αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν καταδεικνύουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος αφού εάν δεν υπάρξει κλοπή του αυτοκινήτου ή απώλεια πολύτιμου αντικειμένου, ο κόσμος δεν το καταγγέλλει στην αστυνομία».

Επιπλέον, τονίζει ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2011 επίσης καταγράφηκαν στην Αττική 3.663 κλοπές αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 12,85% σε σχέση με πέρυσι», ενώ «ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων και στις μεγάλες πόλης της περιφέρειας, όπως και στο Ηράκλειο, αλλά και για κλοπές ακόμα και αγροτικών μηχανημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη «με ποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα προτίθεστε να προστατέψτε τηνιδιωτική περιουσία των πολιτών», ενώ ζητά ενημέρωση σχετικά με το «συγκεκριμένος σχεδιασμός του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για την ανάσχεση του ολοένα αυξανόμενου κύματος διαρρήξεων σε σπίτια, Ι.Χ., κλοπής ακόμα και αγροτικών μηχανημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: