Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να είναι η αφετηρία των ανατροπών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με διάχυτο το συναίσθημα της οργής και της απογοήτευσης. Είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών αφού το σχολείο του μνημονίου...ανοίγει τις πύλες του χωρίς βιβλία αλλά με DVD και φωτοτυπίες!!!, με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών λόγω μηδαμινών διορισμών, χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές, με τη μεταφορά των μαθητών να αποτελεί ακόμα ένα πελώριο ερωτηματικό και φυσικά με τα οικονομικά μας να βρίσκονται στο ναδίρ.
Οι καλοκαιρινές φοροληστρικές επιδρομές της σοσια – ληστικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ έρχονται να ισοπεδώσουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Βυθίζουν τη χώρα σε πιο βαθιά ύφεση και μας εξαθλιώνουν κυριολεκτικά. Οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους που συνειδητοποιούν με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η πολιτική των μνημονίων δε βγάζει πουθενά, είναι πέρα για πέρα αποτυχημένη και αδιέξοδη.
Μας διακατέχει επιπλέον οργή για το φαρισαϊσμό και την υποκρισία της ΠΑΣΚ Π.Ε. η οποία χωρίς ίχνος ντροπής έστειλε ανακοίνωση στα σχολεία για να μας γνωστοποιήσει την «αγωνιστική» απόφασή της να μη συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα. Πόσο υποτιμάνε τη νοημοσύνη των συναδέλφων! Πιστεύουν οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ ότι αυτή η απόφαση θα τους δώσει συγχωροχάρτι για τη στήριξη που αφειδώς παρείχαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Όσο παραμένουν στο κυβερνόν κόμμα αποτελούν στυλοβάτες της κυβέρνησης και η στάση αυτή τους καθιστά συνυπεύθυνους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
αυτή η πολιτική θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους. Μην τρέφετε αυταπάτες ότι ο αγώνας και η λύση μπορεί να δοθούν από τις πουλημένες ηγεσίες της ΔΟΕ που ένοχα εμμένουν στη λογική των απεργιών, ενώ γνωρίζουν πόσο αδιέξοδη είναι αυτή. Αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς , αν δεν συνταξιοδοτήσουμε συνδικαλιστικά τους πρόθυμους να βάλουν πλάτη στην πολιτική της τρόικας και του μνημονίου, αν δε χαράξουμε νέους δρόμους, αν δε δημιουργήσουμε ΕΜΕΙΣ το καινούριο, δε δικαιούμαστε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Δίκαια η ιστορία θα μας περιγράψει με τους παρακάτω στίχους του Κώστα Βάρναλη:
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
η αποχή και το λευκό με το οποίο εκφραστήκατε στις τελευταίες μας συνδικαλιστικές εκλογές δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να διαιωνίσει τη σαπίλα και τη φαυλότητα. Δεν ανέτρεψε συσχετισμούς. Δεν έδωσε προοπτική και ελπίδα. Δε χάραξε νέους δρόμους. Μην το επιτρέψετε ξανά.
Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να είναι η αφετηρία των ανατροπών. Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για αυτό το σκοπό και επιθυμούμε να ανταμώσουμε σε αυτή την προσπάθεια με κάθε εκπαιδευτικό που συνειδητοποιεί ότι ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο.

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Νομού Ημαθίας
http://anexarththekimathias.blogspot.com
anexarththekpaideutikhkinhsh@gmail.com
(Επικοινωνία: Παναγιώτης Χατζησάββας – Δάσκαλος 4ου Δ.Σ. Βέροιας – 6977685777)

Δεν υπάρχουν σχόλια: