Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΡΟΕΙΣΠΑΚΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ 'Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ;

Του
Λ. Κιοσέογλου*
Παρα τον πανικο που σπερνει,και τις απειλες που επιστρατευει η κυβερνηση-προκειμενου να μας πεισει να αποδεχθουμε να πληρωσουμε τα δυο προσφατα χαρατσια-και αντιλαμβανομενη,απο την μια την πραγματικη αδυναμια πολλων πολιτων,απο την αλλη την απροθυμια αλλων τοσων,να ενδωσουν στα χωρις σχεδιο και τελος ψεματα της,βιαζεται να επισπευσει στην εφαρμογη τους..ξεροντας εξ αρχης οτι ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, μια και κατι αναλογο προσπαθησε να κανει στο παρελθον και η κυβερνηση Καραμανλη,το οποιο φυσικα κατεπεσε νομικα..
Εδω ομως υπαρχει ενα λεπτο σημειο το οποιο χρηζει προσοχης...Ολοι οι νομοι ή οι εντολες μιας κυβερνησης (εστω και καταφωρα αδικοι, βαθια ταξικοι ή αντικοινωνικοι-οπως της σημερινης), για να εφαρμοστουν, χρειαζονται να πραγματωθουν απο ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Και θα σταθω στο σημειο που αφορα την διακοπη ρευματος απο την ΔΕΗ, σε περιπτωση μη καταβολης του νεου επαχθεστατου χαρατσιου στην κατοικια.
Ειναι δεδομενη η (μεχρι στιγμης) αντιδραση της ΓΕΝΟΠ, αν ομως πιεστει νομικα (ή πολιτικα..), μηπως ενδωσει; Απο εκει και περα, το βαρος πεφτει στον εκαστοτε εργαζομενο..Θα δεχθει να κοψει το ρευμα του γειτονα, του αδερφου, του πατερα του; Οταν ο πρωτος εχασε την κακοπληρωμενη δουλεια του, του δευτερου του εκοψαν τον μισθο με προφαση τα 4ημερα, και απειλουν να περικοψουν την αγροτικη συνταξη στον τελευταιο;
Γιατι στις κολωνες και τα κουτια δεν θα παει ο Βενιζελος.. Αρα ειναι στο χερι τους! Και θα θυμισω την αντιδραση και την σταση που τηρησε το κινημα των αγανακτισμενων στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, οταν αποκαλυφθηκαν τα σχεδια για ξεπουλημα της ΔΕΗ: περα απο το ''ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, Δ ΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ'', σε μια απο τις πορειες που εκανε, της οποιας η καταληξη ηταν τα γραφεια της ΔΕΗ, αναρτηθηκε πανο το οποιο εγραφε: ''ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ''-αντιλαμβανομενο τα δημοσια αγαθα που διακυβευονται, καθως και την υπαρξη και τον κοινωνικο τους ρολο στην υπηρεσια του λαου.
Εμπρακτη η στηριξη δηλαδη.. Ειναι η σειρα των εργαζομενων τωρα να ανταποδωσουν την εμπιστοσυνη μας (εννοειται οτι απευχομαι να φτασουμε εκει..)

*Μέλος της ΝΕ Ημαθίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: