Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;

Δεν ξέρω πόσοι απο σας είδαν την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα σήμερα το μεσημέρι στη ΔΕΘ. Εγώ την άκουσα στο ραδιόφωνο και κυριολεκτικά πάγωσα όταν άκουσα τον πρόεδρο του ΣΥΝ να λέει ότι νοσταλγεί το παλιό ΠΑΣΟΚ!!
Έτσι ακριβώς. Νοσταλγεί το παλιό ΠΑΣΟΚ παρά...τις πολιτικές διαφορές που υπήρχαν, συμπλήρωσε.
Δηλαδή, τι ήθελε να πει ο πρόεδρος; Ότι νοσταλγεί τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Παπανδρέου; Νοσταλγεί το φαγοπότι των ημερών εκείνων. Νοσταλγεί την χωρίς καμιά αρχή κατάλυση της κρατικής μηχανής και την επέλαση των "πρασινοφρουρών"; Νοσταλγεί τους αντεργατικούς νόμους όπως το άρθρο 4 ή εκείνον τον άκρατο λαϊκισμό του "Τσοβόλα δώστα όλα";
Τι άραγε νοσταλγεί ο Αλέξης από τα παραπάνω;
Προφανώς ήθελε να συγκρίνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα αλλά είναι κοινός τόπος ότι εκείνο το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και διαμόρφωσε ολόκληρες γενιές με κουλτούρα αρπαχτής, ρουσφετιού, ρεμούλας, μίζας και άλλα τέτοια ωραία.
Προς τι λοιπόν η νοσταλγία;

Και για του λόγου το αληθές, η απομαγνητοφωνημένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον δημοσιογράφο Αναστασιάδη του "ράδιο Φωνή της Τούμπας"
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Αναστασιάδη, επιτρέψτε μου να σας πω ότι εγώ δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ, ίσα-ίσα το νοσταλγώ, αλλά δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ, διότι η Ηγεσία του δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε κάποτε, με τις διαφορές που είχαμε, με τις μεγάλες διαφορές που είχαμε, αλλά που έκφραζε και εκπροσωπούσε κάποιες κοινωνικές κατηγορίες και μπορούσε δικαιωματικά να συγκαταλέγεται στις δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, με το σημερινό κόμμα του μνημονίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: