Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΝΕΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ψιθύρους, οι οποίοι τις αμέσως προσεχείς ημέρες δεν αποκλείεται να μετεξελιχθούν σε δημόσιες επικρίσεις, προκαλεί στο εσωτερικό της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη η διαφαινόμενη πρόθεση του δημάρχου...
να ορίσει επικεφαλής στη διαδημοτική εταιρεία «Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Α.Ε.» τον επιχειρηματία Σταύρο...Ανδρεάδη, ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, του συγκροτήματος "Σάνυ" στη Χαλκιδική.

Ήδη πολλά στελέχη της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι οι οποίοι συμπορεύτηκαν με τον κ. Μπουτάρη από την αρχή του εγχειρήματος της «Πρωτοβουλίας», σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν τον προβληματισμό και την αντίθεσή τους προς αυτή την απόφαση του δημάρχου. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή σύσκεψη της δημοτικής ομάδας, η οποία θα συνέλθει πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι οριστικές αποφάσεις θα πρέπει άλλωστε να ληφθούν εντός των ημερών, καθώς η γενική συνέλευση των μετόχων της «Μητροπολιτικής» ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι έπειτα από απόφαση της διοίκησης του δήμου η «Μητροπολιτική» θα είναι το όχημα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Με την πρόταση του κ. Μπουτάρη φαίνεται να συντάσσονται ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη της διοίκησης, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν. Η πρόταση συναντά όμως ισχυρές διαφωνίες, οι οποίες εκφράζονται προς το παρόν με διακριτικότητα και κατ’ ιδίαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού και εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Μπουτάρη, Ανδρέας Κουράκης, θεωρεί ότι επικεφαλής του εορτασμού των εκατό χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης και άρα και της «Μητροπολιτικής» δεν μπορεί να είναι άλλος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: