Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η λογική του Μνημονίου και του ΔΝΤ αρχίζει και γίνεται χειροπιαστή από την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μεταφορές των μαθητών σταμάτησαν διότι οι επαγγελματίες είναι απλήρωτοι. Το κράτος κωφεύει είτε γιατί αδιαφορεί είτε γιατί έχει άλλες προτεραιότητες και αυτό βγάζει στους δρόμους τους γονείς και τους μαθητές που διαδηλώνουν για το αυτονόητο.
Αύριο το πρωί, σε δημοτικά της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας (Λιανοβέργι, Βρυσάκι, Καμποχώρι κά) θα συγκεντρωθούν οι γονείς και θα αποκλείσουν τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο.
Αν και το θέμα είναι γνωστό ουδεμία ως τώρα αντίδραση είχαμε από τους τρεις Πασόκους βουλευτές της Ημαθίας. Προφανώς έχουν άλλα μεγάλα θέματα να λύσουν.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε...
Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Α΄ βάθμιας εκπ/σης Βέροιας:
«Από το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου 2011 γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας με θύματά της δυστυχώς τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων μας. Σε όσα σχολεία η μεταφορά των μαθητών γινόταν με τουριστικά λεωφορεία έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, όχι απρόσμενα ούτε απροειδοποίητα, τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Αρκετοί Πρόεδροι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του δήμου μας σε τηλεφωνική επικοινωνία μου μετέφεραν την αγωνία και την οργή για το αδιέξοδο αλλά κυρίως γιατί από αυτή τη διελκυστίνδα ταλαιπωρούνται εκείνοι που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, οι γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι καλούνται να μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές με ιδία μέσα.
Για τους γονείς δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον πώς και με ποιο τρόπο έχει κατανεμηθεί η πίτα της μεταφοράς των μαθητών. Δε μας νοιάζει αν τα παιδιά μας θα μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με τα τουριστικά, με ΤΑΞΙ αλλά να υπάρχει απρόσκοπτη μεταφορά και να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας.
Θα ήθελα να καλέσω τους αρμόδιους φορείς, σε τοπικό, σε περιφερειακό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, να σοβαρευτούν και να μη παίζουν άλλο με τις αθώες ψυχές των μικρών μαθητών. Δώστε λύση σήμερα κύριοι. Γι’ αυτό ο λαός σας εκλέγει σε αυτές τις θέσεις κι αυτή είναι η απαίτηση των γονιών.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Βέροιας έχει ήδη καλέσει τους συλλόγους των σχολικών μονάδων που υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης σε σύσκεψη και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές της»

Δεν υπάρχουν σχόλια: