Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ - ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!

Πολιτική κωλοτούμπα σημειώθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου αναφορικά με τη στάση του στο θέμα των δημοτικών τελών που κλήθηκε το σώμα να ψηφίσει.
Χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ο κ. Γκιόνογλου αναίρεσε την σύμφωνη γνώμη του, που εκφράστηκε δια της θετικής ψήφου της ομάδας του, που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου και η οποία είχε συνεδριάσει και αποφασίσει σχετικά μόλις τρεις μέρες νωρίτερα.
Στη συνεδρίαση αυτού του οργάνου ο πρώην δήμαρχος συμφώνησε...με τη διοίκηση Δημητριάδη και από κοινού κατέληξαν στις αυξήσεις ή μειώσεις των δημοτικών τελών και μάλιστα επιχειρηματολόγησε σχετικά. Και ω του θαύματος, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο κ. Γκιόνογλου λέει: «Αποσύρουμε την ομόφωνη ψήφο μας και καταψηφίζουμε το θέμα».
Στην εύλογη ερώτηση του δημάρχου να μάθει το λόγο της κωλοτούμπας είπε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλά τα τέλη».
Κι όμως, την πραγματική αλήθεια την είπε λίγο αργότερα. Είπε ότι «από σήμερα αρχίζει η αντιπολίτευση» θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι από τώρα και στο εξής θα είναι αντίθετος σε όλα τα θέματα που φέρνει η διοίκηση. Και η πραγματική αιτία της κωλοτούμπας είναι ότι η πλειοψηφία δεν επικύρωσε, δεν δέχτηκε εξ ολοκλήρου την τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΕΔΑΝΑΛ για το έτος 2010 που παρουσίασε ο απελθών πρόεδρος Β. Μιχαλακάκης.
Η πλειοψηφία καταψήφισε τρεις κωδικούς που τροποποιήθηκαν με δυο να βγάζουν μάτια, όπως είπαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ειδικότερα ο Αρ. Ματσούκας.
Ο πρώτος κωδικός αφορούσε στο ότι είχε προϋπολογιστεί για το 2010 ένα ποσό ύψους 75 χιλιάδων ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις και η διοίκηση Γκιόνογλου το έφτασε πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ. Ο δεύτερος κωδικός αφορούσε στην συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του δήμου γενικώς και ενώ είχε προϋπολογιστεί ποσό ύψους 55 χιλιάδων ευρώ εξακοντίστηκε στις 85 χιλιάδες ευρώ.
Μετά από πρόταση του αντιδημάρχου Σ. Κούγκα και την σύμφωνη γνώμη όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας καταψηφίστηκαν τρεις κωδικοί και αυτό εκνεύρισε τον Μπ. Γκιόνογλου ο οποίος σκέφτηκε να δοκιμάσει την ικανότητά του στα ..ακροβατικά.
Εφεξής λοιπόν, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα κάνει αντιπολίτευση, είπε ο πρώην δήμαρχος και δε μένει να το δούμε αυτό να γίνεται στην πράξη δικαιώνοντας τον αντιδήμαρχο Γκαβαρδίνα που είχε πει ότι η αντιπολίτευση είναι μεγάλο σχολείο από το οποίο πρέπει να περάσουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: