Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Παρασκευή ένα ζευγάρι από την Καβάλα, έχοντας ως αίτημά του την ανεύρεση θέσης εργασίας. Ο 60χρονος άντρας και η 40χρονη γυναίκα δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση, αφού και οι δυο είναι περισσότερα από 4 χρόνια άνεργοι. Μάλιστα,
πριν από λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διαμένουν τους γνωστοποίησε πως θα τους κάνει έξωση, αν δεν καταβάλουν τα 7 νοίκια που του χρωστούν. Από την Παρασκευή, κοιμούνται στις κερκίδες του διαμορφωμένου ανοιχτού θεάτρου στην πλατεία Ελευθερίας.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και η σύζυγός του, Φρειδερίκη Τόκα έστησαν μια σκηνή στην πλατεία της Ελευθερίας το πρωί της Παρασκευής και σήκωσαν ένα πανό με το οποίο κάνουν γνωστό ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 11 Μαρτίου.

Λίγη ώρα αργότερα και ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση η σκηνή απομακρύνθηκε, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία όπου μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ζευγάρι συνεχίζει την απεργία πείνας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα και καταγγέλει τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί τους έσυραν στην υπηρεσία, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: