Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΚΕ,ΣΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Την έντονη αντίδρασή τους για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ....
"Η κατάργηση 2.000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς.", τονίζει το ΚΚΕ. Σημειώνει δε ότι "αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς» όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα". Το κόμμα του Περισσού καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων.

Από την πλευρά του, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ χαρακτήρισε "σαθρά και ανακριβή" τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις συγχωνεύσεις. "Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ιδίως στην περιφέρεια, θα δυσχεράνει την πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, θα ενισχύσει το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, θα αυξήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων και θα συντείνει στην αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης." τονίζει ο ΣΥΝ. Προσθέτει δε ότι ο "εξορθολογισμός" που επικαλείται "το υπουργείο Παιδείας δεν είναι παρά το φύλλο συκής που συγκαλύπτει μια στενά λογιστική αντίληψη: να εξοικονομηθούν πόροι, να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες, με τη μείωση των οργανικών και λειτουργικών θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών. Εκτιμάμε ότι μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχουμε μείωση κατά 3.000 οργανικές θέσεις για το επόμενο σχολικό έτος, γεγονός που θα οξύνει την ήδη μεγάλη ανεργία των εκπαιδευτικών".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: